Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Anorexia

Hoe verbeteren we de zorg voor anorexia patiënten?

Woensdag 15 september 2021

5-7 PE-punten

Sprekers

Over mij

Dr. Greta Noordenbos is werkzaam als senior onderzoeker en universitair docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden. Dr. Greta is is expert op het gebied van eetstoornissen en heeft al diverse boeken geschreven over dit onderwerp, zoals Gids voor herstel van eetstoornissen, Innerlijke kritiek bij eetproblemen en haar recent verschenen boek In de greep van een eetstoornis.

 

Over mij

Annelies is hoofd van het Autisme Expertisecentrum in Eemnes. Ze is klinisch psycholoog en senior weetenschappelijk onderzoeker. Annelies is gepromoveerd op ASS bij volwassenen.Verder werkt Annelies als docent bij de RINO en Cure and care.

 

 

Over mij

Coördinator bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). 

Over mij

Psychomotorisch therapeut/onderzoeker

Over mij

Iris is ervaringsdeskundige en is sinds januari 2019 in behandeling voor Anorexia Nervosa. Ze heeft twee behandelingen gehad: één waarbij de focus op eetpatroon en gewicht lag, wat voor herstel op de lange termijn niet werkzaam bleek te zijn. Nu zit zij in de in de laatste fase van de behandeling bij Human Concern, waarbij een patiëntgerichte benadering centraal staat en de focus ligt op gedragsverandering. Tevens is zij sinds oktober 2020 werkzaam als neuropsycholoog.

Over mij

wetenschapsjournalist en schrijver

Over mij

Lucy is orthopedagoog en GZ-psycholoog en heeft ruime ervaring met het behandelmodel Triple-C en met de toepassing daarvan bij eetproblematiek.

Over mij

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider groepsdynamica en groepstherapie

Over mij

Coördinator CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise)

Over mij

Wendela werkt als diëtist bij eetstoornissenkliniek en GGZ instelling Human Concern. Zij heeft ruime ervaring met eetstoornissen en heeft zich geschoold in het begeleiden van cliënten bij gedragsverandering (onder meer Motivational Interviewing en Acceptance Commitment Therapy). In haar lezing neemt zij ook de feedback van cliënten mee over wat zij prettig en werkbaar vinden in de voedingsbegeleiding.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sanne Brands
Sanne Brands
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl