Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Gehandicaptenzorg in het ziekenhuis

Communiceren en begeleiden bij pijn, angst en stress op de afdeling

Dinsdag 11 januari 2022

Sprekers

Over mij

Brenda is sinds 1998 betrokken bij de rechten van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie.

Sinds 2005 is Brenda werkzaam bij het Amsterdam UMC als universitair docent en onderzoeker gezondheidsrecht. Vanaf 1 juni 2020 heet de nieuwe afdeling 'ethiek, recht en humaniora'.

Als onderzoeker is Brenda betrokken geweest bij verschillende onderzoeken, waarbij de nadruk ligt op de rechtspositie van kwetsbare personen. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen en trainingen aan een zeer gevarieerd publiek.

 

Over mij

Marijke Tonino is Arts voor Verstandelijk Gehandicapten en Kaderarts / Consulent Palliatieve Zorg / Arts ouderengeneeskunde bij Zorg en Behandeling voor Ouderen. Hiervoor heeft ze jaren als AVG-arts gewerkt bij 's Heeren Loo. Tijdens haar promotietraject heeft zij haar eerste scholingen gegeven en posterpresentaties en lezingen op internationale congressen. Marijke Tonino is AVG-arts en vanaf 2007 toenemend op het gebied van palliatieve zorg. In eerste instantie op basis van ervaringen en de bestaande richtlijn, later op gebied van palliatieve zorg algemeen en ook de combinatie met specifieke doelgroepen als VG, dementie en psychiatrie. Mede op basis van eigen verricht onderzoek op dit terrein. Ze was de eerste AVG-arts die de Kaderopleiding Palliatieve Zorg volgde en was ook de eerste AVG-arts die een speciaal hospice voor mensen met een verstandelijke beperking opzette. 

Marijke spreekt al jaren bij Medilex en is een zeer gewaarde spreker.

Over mij

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Stichting WilgaerdenLeekerweideGroep

Als AVG levert Mirja zorg aan iedereen met een verstandelijke beperking met een hulpvraag, ongeacht de leeftijd of de oorzaak van de verstandelijke beperking. Dit doe ze binnen de Leekerweide organisatie, maar ook op verwijzing van de huisarts of medisch specialist op de poli Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking in het Dijklander Ziekenhuis te Hoorn en op de hoofdlocatie van Leerkerweide in Wognum.

Mirja studeerde geneeskunde aan de VUmc in Amsterdam. Na haar opleiding werkte ze in de kind- en jeugdpsychiatrie. In 2007 is zij begonnen met werkzaamheden bij Leekerweide in Wognum waar ze werd geënthousiasmeerd door mensen met een verstandelijke beperking. Hierna volgde zij de opleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Het Dijklander Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen met een polikliniek voor volwassenen met een verstandelijke beperking, op locatie Hoorn. Deze poli is een samenwerking tussen het Dijklander Ziekenhuis en Leekerweide.

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Greta van de Weerdhof
Greta van de Weerdhof
directeur
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl