Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Deze cursus heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Kwaliteitsverpleegkundige

Kwaliteitsbevordering in de ouderenzorg

Driedaagse cursus | startdatum woensdag 22 september 2021

15 punten V&VN

Cursus

Tijdens deze driedaagse cursus leert u kwaliteit toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden als verpleegkundige in het verpleeghuis. Kwaliteit is een breed begrip en is dus op meerdere competenties van uw beroepsprofiel toe te passen.

In onze cursus gaan we het kwaliteitskader uitpluizen en bekijken hoe kwaliteitsindicatoren in de praktijk het beste gemeten worden. Want meten is weten wordt er vaak gezegd. Maar wat gebeurt er met de meetresultaten? Wat zeggen de uitkomsten over de organisatie en de zorg die geleverd wordt? Daarnaast laten we u zien hoe én welke analyses u kunt gebruiken wanneer er zich een incident voordoet. Op deze manier leren u en uw organisatie van calamiteiten en wordt er samengewerkt om te voorkomen dat het nog een keertje gebeurt. We gaan aan de slag met de PDCA-cyclus; door deze aan te vullen met wetenschappelijke kennis en innovaties ontstaat er een proces dat veel weg heeft van een klein praktijkonderzoek. 

Wie de functie van kwaliteitsverpleegkundige goed wil kunnen uitoefenen zal helder moeten communiceren. Dit geldt voor de communicatie naar zowel de cliënt, de individuele collega als naar het team. Daarom combineren wij in de cursus inhoudelijke deskundigheid met praktische training op het gebied van feedback en coaching. U krijgt gereedschappen om op een juiste manier feedback te geven aan collega's en u leert nieuwe vaardigheden om uw collega's op een effectieve en waardevolle manier te coachen (zodat de samenwerking een feestje wordt). 

In drie dagen zullen verschillende enthousiaste en gedreven trainers u meenemen in de wereld van de kwaliteit in het verpleeghuis:   

  • Dag 1: De rol van de kwaliteitsverpleegkundige 
  • Dag 2: Persoonlijk leiderschap en onderzoek
  • Dag 3: Coachingsvaardigheden 

De vorige editie is met een 8,1 beoordeeld! 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sanne Brands
Sanne Brands
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl