Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Wat zegt u nou?

Het kan een onding zijn maar communicatie kan u ook grootse zaken opleveren

U moet zich altijd bewust zijn van het feit dat u het doet. Communiceren. Of u nu praat of draalt…  u wordt gezien. Zo is het effect van de slapende politicus tijdens een belangrijke vergadering of een misplaatste opmerking van dezelfde persoon in kwestie vaak even groot. Het onderscheid is amper te maken.
De onlosmakelijke verbinding tussen mensen is communicatie. De impact van non-verbale communicatie schijnt enorm te zijn, al zullen er deskundigen zijn die het slechts op 30 procent schatten. Wie zal het weten? Talloze communicatiemodellen proberen ons van alles te leren. De roos van Leary, bijvoorbeeld. Het gaat uit van actie en reactie, van oorzaak en gevolg maar ook van zenden en ontvangen. U begrijpt, u moet met alles rekening houden.
 

Het kan een onding zijn maar communicatie kan u ook grootse zaken opleveren. En als het om professionele activiteiten gaat kunt u maar beter weten wat u er mee moet.  Tijdens ons congres Gewoon, een ongewoon gezin krijgt communicatie ook vrij spel. Begeleiding van samengestelde gezinnen is het onderwerp van deze dag. In essentie staat of valt het slagen van een samengesteld gezin met communicatie. Wat ging er in eerste instantie mis en wat zorgde er voor dat man en vrouw een nieuwe man en vrouw vonden? Daarmee volgt dan het vraagstuk: hoe met elkaar om te gaan in een nieuwe samenstelling. Lees: communicatie.

Als u kijkt naar uw dagelijkse bezigheden realiseert u zich dat een groot deel met collega’s wordt doorgebracht. De goede wil is daar maar de samenwerking is niet altijd optimaal. En waar ligt dat aan? Juist, opnieuw aan communicatie. Het congres Spreken is zilver, zwijgen is fout wordt daarom voor de 6e keer georganiseerd. Specifiek voor de beroepsgroep verpleegkundigen die in nauwe samenwerking met elkaar de patiënten en cliënten verzorgen. Maar ook het congres Preventief en curatief omgaan met disfunctioneren biedt medisch specialisten de ruimte om elkaars gedrag onder de loep te nemen.

Wij proberen u een scala aan onderwerpen te bieden op dit gebied. Kan het zijn dat wij iets vergeten dat u graag wilt horen? Waar u meer kennis over wilt krijgen? Via info@medilex o.v.v. professionele communicatie krijgt u alle ruimte om dit te delen. Zo communiceren wij ook weer met elkaar.


Dit artikel is geschreven voor de Medilex Najaarsagenda 2014