Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Alleen de hoofdzaken

Actualiteiten wet- en regelgeving voor cure en care

Dinsdag 5 februari 2019

Sprekers

Caren Velink (1973) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft zich van meet af aan gericht op het gezondheidsrecht. Zij startte in 2001 haar loopbaan binnen de sectie gezondheidszorg bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

Vanaf 2008 heeft Caren als zelfstandig interim-jurist verschillende opdrachten gedaan waarbij haar ervaring met het gezondheidsrecht goed van pas kwam. Daarnaast was zij docent aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Einde 2010 besloot Caren terug te keren naar de advocatuur om vervolgens in maart 2011 samen met Mieke de Die een kantoor op te richten in Amsterdam: Velink & De Die advocaten. Het kantoor richt zich uitsluitend op de gezondheidszorg en staat zorgprofessionals bij in alle sectoren van de zorg.

Caren heeft veel ervaring op het gebied van regulering en financiering in de zorg, het zorgverzekeringsrecht en het tuchtrecht. Maar ook met het contractenrecht, uiteenlopend van maatschapsgeschillen tot geschillen met zorgverzekeraars, is zij goed bekend.

Regelmatig publiceert Caren op haar vakgebied en is zij spreker op symposia en congressen. Zij is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en heeft zitting in de bezwaarschriftenadviescommissie van het College sanering zorginstellingen. Ook is zij redactielid van GZR updates.

Cees Jan de Boer (1979) heeft naast Nederlands recht ook zijn artsexamen behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt vanaf 2005 als advocaat bij Van Doorne in Amsterdam en is daar lid van het zorgteam. Cees Jan is gespecialiseerd in marktregulering en mededingingsrecht. Hij adviseert over samenwerking en fusies en procedeert bij geschillen over het kartelverbod, zorgverkoop of (afrekening van) productieafspraken.

Zijn achtergrond als arts (niet praktiserend) stelt hem in staat om zaken met een eigen visie te benaderen. Hij kent als arts zorgorganisaties van binnenuit en is - voor een jurist – bijzonder goed thuis in alle facetten van de zorg, van zorgverlening tot biochemie.

Hij is onder meer bestuurder bij Hospice Kajan in Hilversum en voorzitter van de adviescommissie van de KNMG.  Hij publiceert regelmatig, waaronder een nog te publiceren artikelen in Mededingingsrecht in Praktijk (MiP) over zorgverkoop en mededingingsrecht.

Luuk Arends is advocaat gezondheidsrecht bij Dirkzwager legal & tax. Naast zijn werkzaamheden is hij redactielid van het Journaal GGZ & Recht . In 2005 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met het Proefschrift getiteld: `Psychogeriatrische patiënt en recht; Zorg voor vrijheidsbeperking´. In zijn praktijk heeft hij zich onder meer toegelegd op de juridische aspecten van het uitwisselen van persoonsgegevens in de gezondheidszorg en adviseert en procedeert hierover.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
uit dienst
uit dienst
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl