Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Goede doelen

Aan het organiseren van professionele studiedagen voor zorg, onderwijs en welzijn ontleent Medilex haar bestaansrecht. Om de kwaliteit van onze studiedagen te waarborgen vragen wij de deelnemers onze studiedagen te evalueren. Als dank daarvoor doneren wij  per ingevulde evaluatie € 1,- aan een goed doel.

Ieder jaar in januari wordt de lijst met goede doelen herzien. Heeft u suggesties voor een kleinschalig goed doel voor 2020 in zorg, welzijn of detentie, richt u zich dan tot Marije Kemink (m.kemink@medilex.nl). 

 

Stichting Ambulance Wens

“Wij vervullen een laatste wens aan een terminale bedlegerige patiënt.”

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. 
De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Hierdoor kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving even een beetje licht komen in die laatste dagen. 
 
Reactie echtgenoot van een geholpen patiënt na haar overlijden:
“Ik hoop dat dit mag blijven bestaan, het is een geweldig lichtpunt tijdens het proces van sterven.”

Lees verder over Stichting Ambulance Wens