Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Tot 1000 euro bijdrage ontvangen voor uw Medilex nascholing?


Vraag dan het STAP-budget aan voor Medilex nascholingen!
Per 2 januari 2023 om 10.00 uur kunt u weer een STAP-budget aanvragen voor nascholingen van Medilex.
Dit betreft scholingen die starten tussen 29 januari 2023 en 31 mei 2023.

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal €1000,- om een nascholing te volgen. 
Het budget is voor iedereen, vanaf 18 jaar tot aan de AOW-leeftijd, die zichzelf verder wil ontwikkelen.
Per nascholing geven wij aan of deze te volgen is met het STAP-budget en welke eventuele kosten er na aftrek van STAP overblijven voor uzelf of uw werkgever.

Helemaal onderaan deze pagina ziet u het overzicht van de nascholingen die op dit moment in aanmerking komen voor het STAP-budget.
Eventueel kunt u van de voor STAP in aanmerking komende eendaagse nascholingen bij fysieke deelname een combinatie van 2 nascholingen maken of indien u online deelneemt zelfs 3 congressen binnen het STAP budget. 
Blijf op de hoogte: 
Wilt u een seintje van ons ontvangen als wij nieuwe nascholingen hebben toegevoegd? Klik hier om op de hoogte te blijven.
Heeft u vragen over het STAP-budget bij Medilex nascholingen of combinatie van meerdere eendaagse nascholingen? Neem gerust contact op met onze collega Marije via 030–2080590 of m.kemink@medilex.nl. Zij helpt u graag verder!

Hoe maakt u gebruik van het STAP-budget?

 • Stap 1: 
  Kies uw Medilex nascholing en schrijf u in via de website. Geef in het opmerkingenveld aan dat u gebruik wilt maken van het STAP-budget.
 • Stap 2:
  U ontvangt vlak voor de inschrijfdatum van het STAP-tijdvak van ons een STAP-aanmeldingsbewijs via de mail
 • Stap 3:
  Vanaf de start van het tijdvak dient u uw aanmeldbewijs in via het UWV en vraagt daarmee uw STAP-budget aan. Let op: per tijdvak is er beperkt budget, dus wees er snel bij.
 • Stap 4:
  U ontvangt van het UWV bericht of uw aanvraag is goedgekeurd.
 • Stap 5:
  Medilex ontvangt vanuit het UWV automatisch bericht. U ontvangt van ons een definitieve bevestiging van inschrijving met -indien van toepassing- een factuur voor het restbedrag (nascholingskosten - toegekend STAP-budget).


Wordt uw STAP-budget niet toegekend door het UWV?
Geen zorgen. Zoals aangegeven is uw inschrijving pas definitief als de budgetaanvraag is toegekend door het UWV. Als uw aanvraag niet is toegekend, nemen wij contact met u op om te bespreken of u toch graag wilt deelnemen (bijvoorbeeld via uw werkgever) of dat u uw inschrijving wilt annuleren. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer vraagt u het STAP-budget aan?
Het is belangrijk dat uw aanvraag voor het STAP-budget bij UWV in het juiste tijdvak gebeurt. De nascholing waarvoor u zich aanmeldt, moet starten binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin u het STAP-budget aanvraagt. Bijvoorbeeld: vraagt u uw STAP-budget aan in het tijdvak maart-april? Dan moet u uiterlijk op 31 juli starten met uw nascholing. Bekijk het overzicht voor de verschillende tijdvakken met hun eerst mogelijke en uiterste startdatum.

Voorwaarden:

 • U bent tenminste 18 jaar en u heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt
 • U bent een burger van de Europese Unie of een partner van een EU-burger
 • U mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen
 • U mag maar 1 keer per kalenderjaar een opleiding volgen waarbij u STAP-budget subsidie heeft ontvangen of aangevraagd
 • Het STAP-budget mag niet op zijn bij het UWV
 • De training of opleiding die u wilt volgen is geregistreerd in het scholingsregister van DUO. Medilex nascholingen staan vanaf mei 2022 in het register.
 • U bent minimaal 80% aanwezig bij uw training of opleiding

STAP nascholingen