Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Calamiteiten in het ziekenhuis anno 2017

Verbeter de kwaliteit van zorg door middel van een effectief calamiteitenbeleid

Dinsdag 28 maart 2017

Sprekers

Professor Erwich (1958) is hoofd verloskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Als gynaecoloog-obstetricus heeft hij een focus op de achtergronden en preventie van babysterfte en zorg voor ouders.

Hij was de eerste directeur van de stichting Perinatale Audit Nederland, voor de organisatie van het bespreken van babysterfte in alle ziekenhuizen in Nederland.

Hij was een voorzitter van de International Stillbirth Alliance, en organiseerde hun internationale congres in 2014 in Amsterdam. Promotie onderzoek (1991, Rijksuniversiteit Leiden, Cum Laude) ging over arachidonzuur metabolisme in de placenta en er volgde een research project over embryonale en foetale groei bij het Robinson Institute, Adelaide, Australie.

Sedert 2000 is hij projectleider van een aantal projecten over babysterfte, placenta afwijkingen en kwaliteit van de verloskundige zorg.

Nog steeds volledig actief in de patiëntenzorg en voorzitter van de commissie calamiteiten patiëntenzorg van het UMCG.

Hij is erg gelukkig om de vader van twee gezonde jongens te zijn, iets dat hem continu motiveert om te zorgen voor ouders die een kind hebben verloren.

Mr. Willemien Kastelein (1956) studeerde aan de Universiteit Utrecht Nederlands recht. Zij is advocaat sedert 1996 en vanaf 2013 als partner aan Nysingh advocaten-notarissen N.V. te Zwolle verbonden.

In 1992 promoveerde zij op een proefschrift inzake het klachtrecht van de patiënt in de gezondheidszorg: ‘Van klagen naar klachtrecht’.

Willemien Kastelein is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, meer in het bijzonder rond (dis)functioneren van medisch beroepsbeoefenaren, contractenrecht, tuchtrecht, medische aansprakelijkheid, medisch strafrecht en zorgverzekeringsrecht.

Naast haar praktijk als advocaat is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht. Zij is verder lid van de Gezondheidsraad en vicevoorzitter van de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie Noord-Holland. 

Wim Schellekens was van 2007 tot 2011 Hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarvoor was hij bestuurder van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO (7 jaar) en van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft (9 jaar). Hij is zijn loopbaan begonnen als huisarts (10 jaar) en medisch adviseur (5 jaar) van de Ziekenfondsraad (het huidige Zorginstituut Nederland).

Vanaf mei 2011 is hij strategisch adviseur o.a. van Raden van Bestuur/Toezicht van ziekenhuizen en zorgverzekeraars, met als aandachtsgebieden governance van kwaliteit en veiligheid, leiderschap, (professioneel)kwaliteits/veiligheidssysteem. Hij geeft college aan professionals, (aankomend) bestuurders en toezichthouders. Hij leidt met prof. Schrijvers de Masterclass Kwaliteit-Financiën UMCU, Julius Centrum).

Hij is lid van de Raad van Toezicht van Ipse de Bruggen (gehandicaptenzorg Zuid Holland) en Diakonessenhuis Utrecht/Zeist.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl