Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Complexe dementiezorg

Gecompliceerde zorgvragen bij mensen met dementie

Woensdag 1 december 2021

Online via livestream!

Sprekers

 

Gerben Jansen is expert op de website www.dementie.nl van Alzheimer Nederland. Daarnaast is hij voorzitter van de vakgroep dementieverpleegkundige bij V&VN. Hij geeft scholingen bij diverse Hogescholen in Nederland over dementie, maar ook over de organisatie van dementie zorg. In september 2017 overhandigde Gereben Jansen aan voormalig staatssecretaris Van Rijn 'Het Expertisegebied van de Dementieverpleegkundige' waar hij een van de schrijvers van is. Daarnaast wordt hij door de beroepsvereniging V&VN ingezet als ambassadeur van dementieverpleegkundige.  

Specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg, SCEN arts

Martin Kat is Ouderenpsychiater en psychotherapeut verbonden aan de afdeling Klinische Geriatrie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Daarnaast is hij Consulent Ouderenpsychiatrie in zorgcentra en verpleeghuizen en behandelt ouderen in eigen vrijgevestigde praktijk.

Juist binnen het vakgebied van de Ouderenpsychiatrie is zorgvuldige diagnostiek een eerste vereiste voor een adequate behandeling. Ouderen kunnen immers kwetsbaar zijn op meerdere levensgebieden, die elkaar onderling nog eens nadelig kunnen beïnvloeden. Zo kunnen depressies of angststoornissen op zichzelf staande aandoeningen zijn of nauw samenhangen met lichamelijke ziekten of de eerste uiting zijn van een dementieziekte.

Martin Kat is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van Ouderen (incl. psychotherapeutische ondersteuning van hun directbetrokkenen) met:

  • (zeer vroege) vormen van dementie en andere hersenziekten
  • depressies
  • angststoornissen
  • psychosen
  • persoonlijkheidsproblematiek

Kat ontwikkelde een prettige samenwerking (incl. doorverwijsmogelijkheden) met collegae uit aangrenzende vakgebieden zoals de geriater, neuroloog, (neuro)psycholoog en andere psychotherapeuten. Daarnaast is hij parttime werkzaam in een huisartsenpraktijk en doet regelmatig huisbezoeken.

Ik ben klinisch geriater in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Ik heb mijn opleiding tot arts gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben geriater geworden omdat ik een hele brede interesse heb en altijd al veel plezier heb gehad in de diversiteit en eigenheid van ouderen. De opleiding tot geriater bracht mij naar Nijmegen. Deel van de opleiding is een jaar psychiatrie, waar ik ook onderzoek deed naar de effecten van psychiatrische problemen o pde lichamelijke gezondheid. Dat effect bleek enorm groot. Sindsdien fascineert mij de wisselwerking tussen lichaam en geest. Effectieve geriatrie is teamwerk samen met patiënt en familie, maar zeker ook met de rest van de professionals in de zorg. Wat er allemaal te bereiken is heb ik opgeschreven in mijn leerboek "Geriatrie en gerontologie", gemaakt in nauwe samenwerking met verpleegkundigen.

Ik ben ethicus en geestelijk verzorger WoonZorgcentra Haaglanden, lid Toetsingscommissie Euthanasie en auteur 'Dilemma's bij dementie'

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl