Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Complexe dementiezorg 2020

Omgaan met gecompliceerde vraagstukken bij dementie

Woensdag 2 december 2020

Al meer dan 200 collega's gingen u voor!

Sprekers

Over mij

 

Gerben Jansen is expert op de website www.dementie.nl van Alzheimer Nederland. Daarnaast is hij voorzitter van de vakgroep dementieverpleegkundige bij V&VN. Hij geeft scholingen bij diverse Hogescholen in Nederland over dementie, maar ook over de organisatie van dementie zorg. In september 2017 overhandigde Gereben Jansen aan voormalig staatssecretaris Van Rijn 'Het Expertisegebied van de Dementieverpleegkundige' waar hij een van de schrijvers van is. Daarnaast wordt hij door de beroepsvereniging V&VN ingezet als ambassadeur van dementieverpleegkundige.  

Over mij

Ik ben partner (1961) van echtgenoot met FTD, secretaris FTDlotgenoten

Over mij

Martin Kat is Ouderenpsychiater en psychotherapeut verbonden aan de afdeling Klinische Geriatrie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Daarnaast is hij Consulent Ouderenpsychiatrie in zorgcentra en verpleeghuizen en behandelt ouderen in eigen vrijgevestigde praktijk.

Juist binnen het vakgebied van de Ouderenpsychiatrie is zorgvuldige diagnostiek een eerste vereiste voor een adequate behandeling. Ouderen kunnen immers kwetsbaar zijn op meerdere levensgebieden, die elkaar onderling nog eens nadelig kunnen beïnvloeden. Zo kunnen depressies of angststoornissen op zichzelf staande aandoeningen zijn of nauw samenhangen met lichamelijke ziekten of de eerste uiting zijn van een dementieziekte.

Martin Kat is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van Ouderen (incl. psychotherapeutische ondersteuning van hun directbetrokkenen) met:

  • (zeer vroege) vormen van dementie en andere hersenziekten
  • depressies
  • angststoornissen
  • psychosen
  • persoonlijkheidsproblematiek

Kat ontwikkelde een prettige samenwerking (incl. doorverwijsmogelijkheden) met collegae uit aangrenzende vakgebieden zoals de geriater, neuroloog, (neuro)psycholoog en andere psychotherapeuten. Daarnaast is hij parttime werkzaam in een huisartsenpraktijk en doet regelmatig huisbezoeken.

Over mij

Ik ben klinisch geriater Reinier de Graaf ziekenhuis en auteur 'Geriatrie en gerontologie'

Over mij

Ik ben verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en trainer zorg4zorg

Over mij

Ik ben ethicus en geestelijk verzorger WoonZorgcentra Haaglanden, lid Toetsingscommissie Euthanasie en auteur 'Dilemma's bij dementie'

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eline Maree
Eline Maree
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl