Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Autismevriendelijke mondzorg

Bejegening en begeleiding van uw patiënt

Dinsdag 21 mei 2019

Sprekers

Henk Algra (1950) studeerde orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit. Vanaf 1975 werkte hij als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook was hij als orthopedagoog verbonden aan de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Daarnaast verzorgde hij trainingen in de omgang met cliënten met een verstandelijke beperking en verzorgt hij nascholing over mondzorg bij mensen met een verstandelijke beperking en/of kwetsbare ouderen. Hij schrijft regelmatig over thema's in de gezondheidszorg, o.a. als columnist voor het Nederlands Dagblad. Van zijn hand verschijnt in april 2021 het casusboek 'Van Puzzel naar Maatwerk over mondzorg bij bijzondere patiënten'.  

Jan Elhorst (1948) is  'Tandarts Gehandicaptenzorg - niet meer praktiserend'. Hij is 40 jaar werkzaam geweest in de AWBZ- instelling ’s Heeren Loo- Noorderhaven in Juliandorp en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Sinds 2013 samenroeper van de werkgroep autismevriendelijke mondzorg.  Hij verzorgd de website van de werkgroep. Hij hoopt mondzorgverleners te enthousiasmeren zich (nog) verder te verdiepen in deze specifieke mondzorg en experts / onderzoekers op het gebied van autisme meer te betrekken bij de mondzorg gedurende de levensloop. Hij droomt over het realiseren van een Academische Werkplaats Autismevriendelijke Mondzorg (en medische zorg). 

Richard Vuijk is klinisch psycholoog, werkzaam bij Sarr Expertisecentrum Autisme te Rotterdam, onderdeel van Parnassia Groep. Hij is als docent, cursusleider en supervisor verbonden aan verschillende RINO’s en de Parnassia Academie, is eigenaar van AutismeSpectrumNederland en doet onderzoek naar psychodiagnostiek, persoonlijkheid en psychotherapie bij volwassenen met autismespectrumstoornis.

Van zijn hand verschenen in 2014 (tweede druk 2016) het Nederlands Interview ten behoeve van Diagnostiek Autismespectrumstoornis bij volwassenen (NIDA) en in 2018 Werkwijzer – Psychodiagnostiek autismespectrumstoornis volwassenen dat vanuit Sarr Expertisecentrum Autisme mogelijk gemaakt is en kosteloos ter beschikking gesteld wordt ten behoeve van zorgvuldige psychodiagnostiek van autismespectrumstoornis bij volwassenen in Nederland. 

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lisanne Noorlander
Lisanne Noorlander
senior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl