Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren

Oorzaak en behandeling

Dinsdag 23 november 2021

Ook online via livestream te volgen!

Sprekers

Over mij

Dr. Greta Noordenbos is werkzaam als senior onderzoeker en universitair docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden. Dr. Greta is is expert op het gebied van eetstoornissen en heeft al diverse boeken geschreven over dit onderwerp, zoals Gids voor herstel van eetstoornissen, Innerlijke kritiek bij eetproblemen en haar recent verschenen boek In de greep van een eetstoornis.

 

Over mij


Dr. Erica van den Akker is kinderarts en kinderendocrinoloog in het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis. Haar specialiteit is obesitas, maar ziet ook kinderen met andere problemen voorbijkomen. 
Verder is Dr. Erica van den Akker lid van de NVK stuurgroep obesitas bij kinderen en medeoprichter Centrum Gezond Gewicht.
 

Over mij

Dr. Jutka Halberstadt, psycholoog, werkt als universitair docent kinderobesitas bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de VU Amsterdam en is de landelijk projectmanager van Care for Obesity. Vanuit dit project is, met financiering van het ministerie van VWS en in samenwerking met 8 proeftuingemeenten, het landelijk model voor de ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas ontwikkeld. Dit model draagt, op basis van kennis uit wetenschap, beleid en praktijk, bij aan het verbeteren van de ondersteuning en zorg voor deze kinderen en hun gezin. Ook het onderzoek van Jutka en haar team bij de VU beoogt hieraan bij te dragen. Eerder was Jutka landelijk projectmanager van het Partnerschap Overgewicht Nederland dat de Zorgstandaard Obesitas heeft gemaakt.

 

Over mij

Ozair Abawi is arts-onderzoeker in het Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC).

Over mij

Steven Hustinx is als kinderarts opgeleid in het WKZ te Utrecht van 2007-2012. Hij is gepromoveerd in 2007 (promotie-onderzoek: Biomarkers for pancreatic carcinogenesis).
Sinds 2012 is Steven als kinderarts werkzaam bij Merem, locatie Hilversum, met als aandachtsgebieden de behandeling van kinderen en jongeren met therapieresistente morbide obesitas en de behandeling van kinderen en jongeren met moeilijk behandelbare diabetes. Het is zijn persoonlijke missie om kinderen en jongeren (en hun gezin) die zijn vastgelopen met hun chronische ziekte weer op weg te helpen, met verbetering van lichamelijk en sociaal emotioneel functioneren tot gevolg. 
Steven is tevens Lid van de NVK stuurgroep obesitas.
 

Over mij

Tatjana Almuli werkt als freelance fotograaf en journalist, onder meer voor ELLE, VICE en LINDA.Meiden. Haar eerste boek Knap voor een dik meisje verscheen in 2019. In januari 2022 verschijnt bij Ik zal je nooit meer, een roman van haar hand over een (geheime) familiegeschiedenis, uitgestelde rouw en transgenerationeel trauma.

Over mij

Tiffany Naets (PhD) is wetenschappelijk onderzoeker en docent in de klinische ontwikkelingspsychologie. Ze behaalde haar doctoraat met onderzoek naar het verbeteren van de standaardbehandeling van jeugdobesitas via het trainen van onderliggende zelfcontroleprocessen. Ondertussen werkt zij aan een Rode Neuzenproject waarbij ouders online psycho-educatie krijgen over algemene en specifieke opvoedingsvaardigheden, waaronder emotioneel coachen. Daarnaast doet Tiffany Naets ook ander onderzoek, onder andere naar de implementatie van zorginnovaties, en doceert zij ook aan de opleiding Voedings- en Dieetkunde in de Odisee Hogeschool.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sanne Brands
Sanne Brands
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl