Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Een frisse blik op onbegrepen gedrag

Anders omgaan met (probleem)gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

Woensdag 27 maart 2019

Sprekers

Carmen van Bussel is orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Ze is opgeleid en ervaren in de beeldvorming en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking met psychische en/of ernstige gedragsproblemen. Zij wordt regelmatig ingezet als consulent voor het CCE.

Naast ruim 20 jaar ervaring in zorgorganisaties heeft ze een eigen praktijk en is ze mede-ontwikkelaar van KijkOmkering, een begeleidingstraject voor (zorg-) organisaties die de kwaliteit van zorg en samenwerkingsprocessen willen verbeteren.

Geert Bettinger (1952) is trainer, coach van teams binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Ook is hij werkzaam als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (C.C.E.) en verzorgt hij gastlessen op universiteiten, Hoge scholen en congressen. Geert leert medewerkers anders te kijken naar ‘probleemgedrag’. Door dit te vertalen naar signaalgedrag worden zij op een positieve wijze uitgedaagd creatief om te gaan met hun eigen opvattingen en mogelijkheden. Hij stimuleert medewerkers te reflecteren op hun aandeel in hulpverleningssituaties. Binnen de psychogeriatrie coacht hij hen bij de transfer van afdelingswonen naar kleinschalig wonen. Daarnaast geeft hij intervisie aan teams die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Voorheen werkzaam als: docent en zorgcoördinator aan een opleiding voor zorg en welzijn, zelfstandig gevestigd hulpverlener voor slachtoffers van seksueel misbruik, maatschappelijk werker bij ouderen en gezinnen en verpleegkundige bij kinderen met een verstandelijke beperking.

Marion Gruijters is niet praktiserend arts voor mensen met een verstandelijke beperking verbonden bij SlowCare Elzeneindhuis. Zij biedt al bijna 40 jaar medische zorg aan zowel mensen met zeer ernstige beperkingen als aan LVG en alle niveaus daartussen. Bij de EMB spelen somatische factoren vaker een rol bij onbegrepen gedragsveranderingen, bij LVG interfereren psychische problemen met somatische aandoeningen. Complexiteit alom waar de arts in samenwerking met begeleiders, familie en gedragskundigen probeert de oorzaken voor onbegrepen gedragsveranderingen te doorgronden en behandelen.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Anouk Marissen
Anouk Marissen
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl