Ongeremde daden
Seksueel overschrijdend gedrag door mensen met een verstandelijke beperking
Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?
Lees verderSeksueel overschrijdend gedrag door mensen met een verstandelijke beperking
Uitgesteld - meer informatie volgt
Zafanja Hartog is psycholoog en consulent seksuele gezondheid. Zij heeft als gedragswetenschapper jarenlange ervaring opgedaan in de gehandicaptensector als kenniswerker, op een woongroep en in vrijetijdsbesteding. Al tijdens haar basisopleiding staat het onderwerp seksualiteit hoog op de agenda. Als consulent seksuele gezondheid biedt zij individuele counseling en (groeps)voorlichting aan mensen met een verstandelijke beperking en/ of autisme of AD(H)D. Ook geeft zij trainingen op maat binnen zorgorganisaties, welzijn en onderwijs. Ze geeft voorlichting over dating tijdens de Special Olympics en is voorzitter van Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling (SAR). Haar belangrijkste doel is om aan seksualiteit gerelateerde onderwerpen makkelijker en gewoon te maken.
Reclasseringswerker Den Haag en zelfstandig behandelaar 'Vat van zelfwaardering'
Orthopedagoog en gedragsdeskundige bij expertisecentrum Reik
Marije Keulen-de Vos is als senior onderzoeker verbonden aan FPC de Rooyse Wissel. Daarnaast is ze inhoudelijk programmamanager zorgprogrammering waarin ze verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van empirisch onderbouwde zorgprogramma’s in de organisatie.
Ze is een expert op het gebied van forensische behandeling, haar onderzoeken richten zich momenteel voornamelijk op seksueel geweld en tbs-gestelden met een licht verstandelijke beperking. Ook geeft zij via de RINO training over risicotaxatie en risicomanagement bij LVB. Zij is bestuurslid en oud-voorzitter (2018-2020) van NL-ATSA, een Nederlands-Vlaamse beroepsvereniging voor preventie van zedendelicten die gelieerd is aan de internationale Association for the Treatment of Sexual Abusers.
Monica de Visser is gezondheidsrechtjurist en heeft ruim 30 jaar ervaring in de zorg. Tijdens een uitstapje van zorg naar politie leerde zij dat je met kennis van het recht veel kan betekenen voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Tijdens haar werk voor de landelijke oudervereniging voor ouders van kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking startte zij met de HBO opleiding sociaal juridische dienstverlening en in 2011 studeerde zij af als meester in de rechten (gezondheidsrecht) aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Wet Bopz/Zorg en Dwang), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af.
Op dit moment werkt Monica als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek voor ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals in de langdurige zorg en geeft zij lezingen en workshops. Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!
Stel uw vraag