Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Palliatieve zorg aan EMB kinderen

Bied persoonlijke zorg en begeleiding aan kind én gezin

Woensdag 18 november 2020

Alleen online te volgen!

Sprekers

Over mij

Cor Hoffer is cultureel antropoloog en socioloog. Hij deed onderzoek naar de besnijdenis van islamitische jongens én naar joodse, christelijke, islamitische en humanistische opvattingen over orgaandonatie.

In 2000 is hij aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op een proefschrift over volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland.

Van 2002 tot 2014 werkte Cor als trainer en onderzoeker cultuursensitief werken bij GGZ-organisatie Parnassia Groep. Thans verzorgt hij als zelfstandige trainingen voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg: onder meer huisartsen, wijkverpleegkundigen, GGZ-hulpverleners en bedrijfsartsen.

In 2016 verscheen van Cor bij SWP het boek ‘Vertelt u mij eens iets meer…Cultuursensitief werken in gezondheidszorg en welzijnswerk.’

Over mij

Ik ben trainer communicatie in de zorg, Beter in gesprek en ervaringsdeskundige moeder EMB kind

Over mij

Mara van Stiphout is beleidsmedewerker bij het kenniscentrum voor kinderpalliatieve zorg.

 

Ze heeft een achtergrond in culturele antropologie en is opgegroeid op de zorgboerderij van haar ouders. Daardoor heeft zij veel kennis van personen met een verstandelijke beperking. 

Over mij

Ik ben promovendus en ethicus in UMCG

Over mij

Marijke Tonino is Arts voor Verstandelijk Gehandicapten en Kaderarts / Consulent Palliatieve Zorg / Arts ouderengeneeskunde bij Zorg en Behandeling voor Ouderen. Hiervoor heeft ze jaren als AVG-arts gewerkt bij 's Heeren Loo. Tijdens haar promotietraject heeft zij haar eerste scholingen gegeven en posterpresentaties en lezingen op internationale congressen. Marijke Tonino is AVG-arts en vanaf 2007 toenemend op het gebied van palliatieve zorg. In eerste instantie op basis van ervaringen en de bestaande richtlijn, later op gebied van palliatieve zorg algemeen en ook de combinatie met specifieke doelgroepen als VG, dementie en psychiatrie. Mede op basis van eigen verricht onderzoek op dit terrein. Ze was de eerste AVG-arts die de Kaderopleiding Palliatieve Zorg volgde en was ook de eerste AVG-arts die een speciaal hospice voor mensen met een verstandelijke beperking opzette. 

Marijke spreekt al jaren bij Medilex en is een zeer gewaarde spreker.

Over mij

Ik ben  rouwtherapeut  bij mijn eigen praktijk 'Blijvend Verbonden', en werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis AMC, kinderpalliatief team

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eline Maree
Eline Maree
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl