Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Pedofilie

Achtergrond, behandeling en ondersteuning

Donderdag 9 september 2021

4 - 6 PE-punten

Sprekers

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de jeugdzorg, is Debby in 2017 overgestapt naar haar eigen praktijk voor psychosociale therapie in Schagen. Daar begeleidt ze cliënten met uiteenlopende problematiek om hun psychologische flexibiliteit te vergroten. 

Gebruikmakend van een combinatie van verschillende methodieken zoals ACT (Acceptance & Commitment Therapy), Transactionele Analyse en andere. 

Daarnaast is zij sinds 2018 als vrijwillige hulpverlener verbonden aan pedofilie.nl. Een gemodereerde anonieme chat waar pedofiele gevoelens bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Waarbij zij een ondersteunende rol heeft tijdens de groepschats en waar nodig één-op-één gesprekken voert met de deelnemers.

Ellen werkt sinds 2016 als forensisch psycholoog en teamleider bij Stop it Now! Nederland, onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik. Stop it Now! heeft als doel seksueel kindermisbruik te voorkomen. Bij de hulplijn wordt informatie, advies en hulp gegeven aan mensen die bezorgd zijn over hun eigen of andermans seksuele gevoelens en/of gedrag naar minderjarigen. Denk hierbij aan mensen die kinderporno bekijken of seksueel kindermisbruik plegen. Ook professionals kunnen bij de hulplijn terecht. Naast de hulpverlening en teamcoördinatie en -coaching, houdt Ellen zich bezig met beleid en innovatie van Stop it Now!. Ook neemt zij deel aan onderzoeksprojecten, zowel nationaal als internationaal en doet zij de woordvoering voor Stop it Now!. Tot slot is zij secretaris van NL-ATSA (Vereniging voor de Preventie van Zedendelicten).

Erik van Beek is zelfstandig seksuoloog NVVS, cultuurfilosoof NVVS, cultuurfilosoof en relatie- en systeemtherapeut. 

Gabriël Levi (pseudoniem) is pedofiel en vrijwilliger bij Pedofilie.nl. Daarnaast is hij ICT ondernemer en afgestudeerd als politicoloog. De site Pedofilie.nl vormt al ruim 10 jaar een zelfhulp- en discussieplatform, met name voor pedofielen en hun omgeving. Insteek: een geaardheid, met verantwoordelijkheid.

Bijdrage
In zijn lezing laat Levi publiek op zeer persoonlijke wijze ervaren hoe het is om op te groeien als pedofiel. Wat is dat eigenlijk, pedofiel zijn? Wat voel je? Wat doe je (niet)? Waar loop je allemaal tegenaan?

Levi maakt zich zorgen over het taboe op pedofiele gevoelens en de wijdverbreide angst voor mensen die hiermee moeten leven. Met het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in deze permanente voorkeur, plus cijfers die aantonen dat plegers van kindermisbruik ook vaak geen pedofiel zijn, pleit hij voor neutralere voorlichting en steun. Met name voor pedofiele jongeren. Naast risicotaxatie, zou wat hem betreft meer accent gelegd moeten worden op hulp bij zelfacceptatie en vorming van perspectief.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sharah Wisman
Sharah Wisman
Congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl