Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Perinataal verlies

Rouw & herstel bij verloren verwachtingen

Donderdag 16 mei 2024

Voor en door zorgprofessionals

Sprekers

Amber Bohncke werkt als zelfstandig rouw- en verliescoach en gespecialiseerd miskraamcoach vanuit GEWOONLeven. Bij Hogeschool Utrecht maakt ze onderdeel uit van het team dat de minor 'Beroepsmatig omgaan met Verlies en Rouwsituaties' verzorgd. 

Rouw en verlies zijn al jaren een aandachtsgebied van Amber; eerst binnen haar werk als orthopedagoog, sociaal-pedagogisch hulpverlener en het maatschappelijk werk en inmiddels vanuit haar eigen praktijk. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt en staat echt voor dit vakgebied, door ruimte te creëren voor rouw en verlies en het onderdeel te laten zijn van het leven.

Arijaan Valkenburg-van den Berg is gynaecoloog-perinatoloog in Amsterdam UMC. Zij werkt sinds 2011 in Amsterdam en maakt deel uit van het kernteam van de POP-poli. Arijaan is opleider van de medisch specialistische vervolgopleiding Obstetrie & Gynaecologie in Amsterdam UMC, vice voorzitter van de Centrale Opleidings Commissie en secretaris van de Koepel Opleiding van de NVOG.

Jaro van der Ende, GZ-psycholoog en relatie- en gezinstherapeut, oprichter van Relatiepraktijken. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van (perinataal)trauma en Emotionally Focused Therapy (EFT). Ze geeft relatietherapie, gezinstherapie en individuele behandeling. In haar behandelingen werkt ze traumasensitief en systemisch en combineert ze partnerrelatietherapie met individuele gesprekken. Zij werkt in de Basis GGZ in haar eigen praktijk in Amsterdam. Zij neemt deel aan de Special Interest Group Zwangerschap en Geboorte van de Vereeniging EMDR (VEN).

Merith Cohen de Lara, GZ-psycholoog en eigenaar van Psyche en Zwangerschap. Merith is gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, tijdens fertiliteitstrajecten en na de bevalling  in de Basis GGZ in haar eigen praktijk.
Tevens ontwikkelt en geeft ze cursussen aan psychologen en psychiaters. Ook heeft ze een reader geschreven voor alle mensen in de geboortezorg die geen opleiding hebben in de Volwassen GGZ. Ze is bestuurslid van het LKPZ en Mind2Care. 
In haar werk als psycholoog heeft zij veel ervaring in het behandelen en begeleiden van vrouwen en hun partner na het overlijden van hun kind tijdens de zwangerschap of vlak daarna. Deze vrouwen behandelt zij individueel, relationeel en ook in groepsverband.

Werkzaam in het OLVG locatie West op de verloskunde sinds 1998. Daar ook de specialisatie Obstetrie gedaan in '98/'99. Sindsdien ook in de werkgroep IUVD. Vanaf april 2024 werkzaam in OLVG Oost door lateralisatie.

Ruth is eigenaar van ima afscheidszorg en begeleidt jaarlijks vele ouders met het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje. Door haar ruime ervaring, is ze in Nederland één van de experts op het gebied van het opbaren en verzorgen van een overleden baby. Daarnaast is ze initiatiefnemer en voorzitter van Steunpunt Nova.

Shariva Kariman is werkzaam als Arts Foetale geneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In de Foetale geneeskunde staan hoog risico zwangerschappen waarbij er zorgen zijn om het kind centraal. Tijdens deze zwangerschappen kunnen er vele vormen van diagnostiek worden ingezet om de meest passende begeleiding aan toekomstige ouders te kunnen geven. Tevens onderzoekt Shariva telemonitorings toepassingen.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl