Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Grijs en van de wijs

Ouderenpsychiatrie in de praktijk

Woensdag 7 februari 2024

Sprekers

Dr. Arjan Videler is psychotherapeut en hoofd behandelzaken van PersonaCura, TOPGGz gecertificeerde afdeling persoonlijkheidsstoornissen en autisme bij ouderen van GGz Breburg.

Daarnaast is hij hoofd behandelzaken van het topklinisch centrum voor Lichaam, Geest & Gezondheid, TOPGGz gecertificeerd centrum voor gecombineerde lichamelijke en psychische klachten.

Arjan doceert aan diverse landelijke opleidingen voor professionals in de ouderenzorg, vooral over psychotherapie bij ouderen. Tevens is hij verbonden aan Tilburg University, afdeling Tranzo. Zijn bijzondere aandachtsgebieden betreffen persoonlijkheidsstoornissen, autisme en SOLK bij ouderen.

Didi Rhebergen is psychiater en hoofd ouderenkliniek GGZ InGeest en senior onderzoeker EMGO Institute for Health and Care Research

Trainer, coach en adviseur

Hennie Snoeren is trainer/(team)coach bureau 'Hennie Snoeren Training-coaching', ambulant psychiatrisch verpleegkundige bij GGzBreburg en PersonaCura.

Martin Kat is Ouderenpsychiater en psychotherapeut verbonden aan de afdeling Klinische Geriatrie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Daarnaast is hij Consulent Ouderenpsychiatrie in zorgcentra en verpleeghuizen en behandelt ouderen in eigen vrijgevestigde praktijk.

Juist binnen het vakgebied van de Ouderenpsychiatrie is zorgvuldige diagnostiek een eerste vereiste voor een adequate behandeling. Ouderen kunnen immers kwetsbaar zijn op meerdere levensgebieden, die elkaar onderling nog eens nadelig kunnen beïnvloeden. Zo kunnen depressies of angststoornissen op zichzelf staande aandoeningen zijn of nauw samenhangen met lichamelijke ziekten of de eerste uiting zijn van een dementieziekte.

Martin Kat is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van Ouderen (incl. psychotherapeutische ondersteuning van hun directbetrokkenen) met:

  • (zeer vroege) vormen van dementie en andere hersenziekten
  • depressies
  • angststoornissen
  • psychosen
  • persoonlijkheidsproblematiek

Kat ontwikkelde een prettige samenwerking (incl. doorverwijsmogelijkheden) met collegae uit aangrenzende vakgebieden zoals de geriater, neuroloog, (neuro)psycholoog en andere psychotherapeuten. Daarnaast is hij parttime werkzaam in een huisartsenpraktijk en doet regelmatig huisbezoeken.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Olaf Laurs
Olaf Laurs
Oprichter Medilex, DGA
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl