Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Jonge mensen, groot verdriet

Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren

Dinsdag 26 november

Sprekers

Ellen Dreezens heeft jong haar beide ouders verloren. Dat heeft haar diep gevormd. Ellen is gepromoveerd psycholoog en geeft les aan het University College Tilburg. Daarnaast geeft Ellen lezingen over rouw, kinderen en rouw, veerkracht en over de kleine dingen die je leven betekenis geven, kortom: over de kunst van het leven. Ze schreef een boek voor kinderen die rouwen, het Doorleefboek, en een scheurkalender voor volwassenen die rouwen, het Scheurblok Rouw.

Prof. dr. Manu Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Prof. Dr. Manu Keirse heeft al verschillende bestseller boeken geschreven, waaronder zijn eerste boek ‘Helpen bij het verlies en verdriet’.

Petra de Vreede werkt als rouw- en traumatherapeute, trainer en supervisor in haar eigen praktijk ‘delichtkracht’ waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleid die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van (traumatisch) verlies.

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is een landelijk erkend deskundige op het gebied van hechting, verlies, rouw en trauma. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen kan spreken.
Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies, een opleidings- en kenniscentrum. Ze is zelfstandig gevestigd rouwtherapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft tientallen boeken op haar naam staan waaronder de bestsellers ‘Met mijn ziel onder de arm', 'Tussen welkom heten en afscheid nemen’, 'Jong verlies', 'Herbergen van verlies', 'Natriltijd' en 'Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder.' 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Mirte Verwasch
Mirte Verwasch
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl