Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Slaapproblemen bij ouderen

Oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden

Woensdag 24 april 2024

Beoordeeld met een 8+

Sprekers

Ysbrand van der Werf studeerde Biologie en Psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn promotie in Amsterdam op geheugenstoornissen bij patienten met een herseninfarct vertrok hij naar Canada voor een verblijf van 3 jaar aan het gerenommeerde Montreal Neurological Institute. Terug in Nederland ontwikkelde hij sinds 2003 een onderzoekslijn naar slaap en slaapstoornissen, in relatie tot cognitie en emotie, bij neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Momenteel is Ysbrand werkzaam op het VU medisch centrum in Amsterdam als teamleider van de sectie 'Neuropsychiatrie'. En als Hoogleraar Functionele Neuroanatomie. 

Sinds 2011 ben ik specialist en momenteel ben ik werkzaam op de afdelingen Longgeneeskunde en het Slaapcentrum van het OLVG. Naast het werk als algemeen longarts heb ik specifieke interesse in slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en de pulmonale circulatie, zoals pulmonale hypertensie.

Het uitdagende aan de longgeneeskunde is de variatie en samenhang tussen acute- en chronische aandoeningen. Ik vind het belangrijk dat patiënten snappen wat er aan de hand is. Het schept voldoening om de soms complexe problemen op een zo goed mogelijke manier uit te leggen.

Ingrid Verbeek (1967) studeerde Medische Biologie in Utrecht en promoveerde in 2004 bij Medische Psychologie in Groningen op de niet-medicamenteuze behandeling van insomnie. Ze werkt sinds 1991 op het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en heeft ruim 25 jaar klinische ervaring. Sinds 2014 is zij somnoloog. Naast haar klinisch werk geeft ze veel nascholingen aan collega’s in de eerste en tweede lijn. Ze heeft diverse boeken en boekhoofdstukken geschreven over diagnostiek en behandeling van chronische insomnie. Haar missie is zoveel mogelijk patiënten toegang te laten krijgen tot de evidence based behandeling van eerste keus bij langdurige slaapproblemen, kortdurende cognitieve gedragstherapie bij insomnia (CGT-I).

Myrthe Boss rondde in 2013 haar specialisatie tot neuroloog af en promoveerde in 2017 op onderzoek naar de effecten van lichaamsbeweging bij patiënten met hart- en vaatziekten. Vanaf 2017 is zij als neuroloog verbonden aan Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede met als specialisatie slaapstoornissen, vasculaire neurologie en cognitieve stoornissen. Sinds 2018 is zij hoofd van de polikliniek voor slaap- waakstoornissen en chronologie. Onder haar leiding worden diverse wetenschappelijke onderzoeken opgezet op het gebied van insomnie en biologische klok (slaap)stoornissen.

Neuroloog centrum voor Slaap- en Waakstoornissen Haaglanden MC

Willy Garenfeld werkt als opleider ouderenpsychiatrie en psychotherapeut binnen GGz Breburg. Zijn bijzondere aandachtsgebieden betreffen neurodegeneratieve aandoeningen en  psychofarmacologie. Hij is van oorsprong ook chemicus en mede vanuit die achtergrond als docent farmacologie verbonden aan meerdere opleidingen.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl