Belangrijke informatie Covid-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Slaapproblemen in de gehandicaptenzorg

Speciaal voor begeleiders en verzorgers

Woensdag 4 november 2020

Ook online via livestream te volgen!

Sprekers

Over mij

Annelies Smits is bijna 20 jaar arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) en al bijna net zo lang geïnteresseerd in slaap en biologische ritmes. 

Toen de eerste Actiwatch op de markt kwam, heeft zij met haar team er direct een aantal aangeschaft. Dit gaf veel inspiratie om bezig te gaan met de nachtzorg, de mechanismes van slaap en de bijzonderheden van slaap bij mensen met een verstandelijke beperking. 

Annelies Smits is sinds 2013 betrokken bij het slaapwaakcentrum van SEIN en sinds 2015 European Somnologist. Binnen SEIN is er een polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking en slaapproblemen. Daarnaast ondersteunt zij slaapteams binnen verstandelijk gehandicapten instellingen, zit zij in de landelijke slaapgeneeskundewerkgroep van AVG`s, is zij gastdocent aan de opleiding voor AVG`s en participeert zij in wetenschappelijk onderzoek. Maar bovenal probeert zij aandacht te krijgen voor gezonde slaap bij mensen met een verstandelijke beperking en voor goede zorg bij slaapproblemen.  
 

Over mij

Mijn naam is Els Rengenhart en ik heb meer dan veertig jaar ervaring in het behandelen van kinderen en volwassenen met problemen in de prikkelverwerking of de sensomotorische integratie (SI). Aanvankelijk in kinderrevalidatiecentra, daarna in mijn eigen praktijk.

In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen.

De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten waarvan een groot aantal nu op de website www.sensomotorische-integratie.nl zijn geplaatst. Ik hoop door de beschreven adviezen, activiteiten en spelletjes een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind of een volwassene met prikkelverwerkingsproblemen. Dat het leven er leuker op wordt.

Ik ben getrouwd met Bart de Vries. Ik heb twee volwassenen zoons en twee kleinzoons.

 

Over mij

Arts voor Verstandelijke Gehandicapten en somnoloog Kempenhaeghe

Over mij

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lisanne Noorlander
Lisanne Noorlander
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl