Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Suicide & Suicidepreventie

Preventie - Interventie - Postventie

Dinsdag 14 mei 2024

Sprekers

Klinisch psycholoog en psychotherapeut bij NL-PSY

Derek heeft jaren ervaring als onderzoeker in de geestelijke gezondheidszorg. Zijn onderzoek richt zich onder andere op suïcide preventie, huisartsenzorg, big data, en beleidsevaluatie. Momenteel werkt hij als senior onderzoeker bij het programma Mentale gezondheid en preventie van het Trimbos-instituut. Hij ontving een prestigieuze beurs om nieuwe statistische technieken zoals netwerkanalyse en machine learning toe te passen om suïcidaliteit beter te begrijpen. Derek publiceerde twee boeken. In deze boeken probeert hij wetenschappelijke kennis uit de psychologie en psychiatrie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Derek vertelt graag over wetenschap in de media, tijdens congressen en op hogescholen en universiteiten.

Manon is als GZ-psycholoog werkzaam bij 113 Zelfmoordpreventie, waar zij zich onder andere bezighoudt met de ontwikkeling en uitvoering van gesprekstechnieken en behandelprotocollen op het gebied van suïcidaliteit. Ook is zij vanuit 113 betrokken bij het project ‘In Contact Blijven’, wat zich richt op suïcidepreventie binnen de JeugdzorgPlus.  Hiervoor is zij geruime tijd werkzaam geweest als behandelaar binnen de jeugd en volwassen GGZ.

Rozemarijn van Duursen is werkzaam als psychiater bij Altrecht. Zij is lid van de suïcidepreventiecommissie van Altrecht, en verzorgt mede in dit kader trainingen over chronische suicidaliteit en suicidepreventie.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Lotte van Beek
Lotte van Beek
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl