Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Trauma bij baby's en peuters

Als woorden tekort schieten

Donderdag 30 november 2023

Geaccrediteerd!

Sprekers

Paulien Kuipers (1955) is GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog en oprichter/directeur van Stichting Kinderleven. De stichting heeft als focus de hechting tussen ouders en het jonge kind.

Ze gaat in haar werk diepgaand in op oorzaken en gevolgen van een onveilige hechting en op de essentie van het werk van de ‘hechtingstherapeut’. In 2015 verscheen haar boek “Eerste hulp bij Hechting”. Ze wil de band tussen ouders en kind positief beïnvloeden en helpen helen middels gesproken taal – woorden van het hart.  Uit de door haar ontwikkelde methodes blijkt dat ook het jonge kind van meet af aan gevoelig is voor taal en de diepere betekenis van woorden.

Anja Dumoulin is psychotherapeut en EMDR-practitioner. Ze werkt al meer dan 25 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie , onder meer met vroegkinderlijk en/of chronisch getraumatiseerde kinderen, vaak met hechtingsproblemen. Sinds 2005 heeft ze een eigen vrijgevestigde praktijk waarin ze werkt met een team van collega’s. Ze is tevens opgeleid in de Slapende Hondenmethodiek om de gezinnen goed voor te bereiden op de traumabehandeling. In haar praktijk loopt ook het project Beter Starten: hulpverlening voor jonge (aanstaande) ouders en hun kleintjes.

Gerinda van Haaften is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog/Infant Mental Health-specialist/EMDR practitioner. Ze is gespecialiseerd in de mentale gezondheid van jonge kinderen en hun ouders.

Ze heeft zeven jaar op een zuigelingenafdeling van een ziekenhuis gewerkt en is vanaf 2012 werkzaam in vrijgevestigde praktijken. In haar werk heeft ze zich altijd gericht op de thema’s hechting en trauma.

 

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is een landelijk erkend deskundige op het gebied van hechting, verlies, rouw en trauma. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen kan spreken.
Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies, een opleidings- en kenniscentrum. Ze is zelfstandig gevestigd rouwtherapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft tientallen boeken op haar naam staan waaronder de bestsellers ‘Met mijn ziel onder de arm', 'Tussen welkom heten en afscheid nemen’, 'Jong verlies', 'Herbergen van verlies', 'Natriltijd' en 'Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder.' 

Willemijn van Sonsbeek is orthopedagoog, GZ-psycholoog en IMH-specialist. Ze heeft jarenlang ervaring met zowel diagnostiek als behandeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen binnen de basis GGZ en specialistische GGZ. Zij heeft veel ervaring opgedaan met het behandelen en begeleiden van kinderen en jongeren met onverklaarbare lichamelijke klachten, ontwikkelingsproblemen, spieraandoeningen, syndromen en niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast heeft zij affiniteit met neuropsychologisch- en psychodiagnostisch onderzoek.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Junior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl