Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Trauma bij baby's en peuters

Als woorden tekort schieten

Donderdag 21 november 2024

Wegens succes herhaald!

Sprekers

Anja Dumoulin is psychotherapeut en EMDR-practitioner. Ze werkt al meer dan 25 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie , onder meer met vroegkinderlijk en/of chronisch getraumatiseerde kinderen, vaak met hechtingsproblemen. Sinds 2005 heeft ze een eigen vrijgevestigde praktijk waarin ze werkt met een team van collega’s. Ze is tevens opgeleid in de Slapende Hondenmethodiek om de gezinnen goed voor te bereiden op de traumabehandeling. In haar praktijk loopt ook het project Beter Starten: hulpverlening voor jonge (aanstaande) ouders en hun kleintjes.

Anouk werkt als orthopedagoog, senior onderzoeker en trainer bij Basic Trust, specialisten in trauma en hechting. Ze behandelt gezinnen en doet wetenschappelijk onderzoek naar o.a. de effectiviteit van de Basic Trust-methode en de ontwikkeling van screeningsinstrumenten voor gehechtheidsproblematiek.

Gerinda van Haaften is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog/Infant Mental Health-specialist/EMDR practitioner. Ze is gespecialiseerd in de mentale gezondheid van jonge kinderen en hun ouders.

Ze heeft zeven jaar op een zuigelingenafdeling van een ziekenhuis gewerkt en is vanaf 2012 werkzaam in vrijgevestigde praktijken. In haar werk heeft ze zich altijd gericht op de thema’s hechting en trauma.

 

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is een landelijk erkend deskundige op het gebied van hechting, verlies, rouw en trauma. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen kan spreken.
Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies, een opleidings- en kenniscentrum. Ze is zelfstandig gevestigd rouwtherapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft tientallen boeken op haar naam staan waaronder de bestsellers ‘Met mijn ziel onder de arm', 'Tussen welkom heten en afscheid nemen’, 'Jong verlies', 'Herbergen van verlies', 'Natriltijd' en 'Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder.' 

Willemijn van Sonsbeek is orthopedagoog, GZ-psycholoog en IMH-specialist. Ze heeft jarenlang ervaring met zowel diagnostiek als behandeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen binnen de basis GGZ en specialistische GGZ. Zij heeft veel ervaring opgedaan met het behandelen en begeleiden van kinderen en jongeren met onverklaarbare lichamelijke klachten, ontwikkelingsproblemen, spieraandoeningen, syndromen en niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast heeft zij affiniteit met neuropsychologisch- en psychodiagnostisch onderzoek.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl