Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Wenswaardig sterven

De mogelijkheden en grenzen van het zelfgekozen levenseinde

Donderdag 16 juni 2011

Congres

Een verzoek om euthanasie is één van de meest indringende en belastende vragen die u kunt krijgen. Een doodswens wordt nog complexer als er geen terminale ziekte aan het lijden ten grondslag ligt.

Bij de behandeling van verzoeken om euthanasie ontstaan er bij hulpverleners veel vragen.
Is euthanasie bij chronisch psychiatrische cliënten, dementerenden of bij een gevoel van voltooid leven toegestaan? En welke rol speelt u hierin?

Voorkom misstanden en verkeerde verwachtingen bij cliënten. Weet welke mogelijkheden u kunt bieden rond het zelfgekozen levenseinde.

Op donderdag 16 juni organiseert Medilex de studiebijeenkomst 'Wenswaardig sterven – De mogelijkheden en grenzen van het zelfgekozen levenseinde'.

Onder leiding van dagvoorzitter Jit Peters (hoogleraar staatsrecht UvA) krijgt u duidelijkheid over de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn de rechtvaardigheidsgronden voor uitzichtloos of ondraaglijk lijden?
  • Hoe kunt u een doodswens bespreekbaar maken?
  • Doodswens in de psychiatrie – doorbehandelen of uitbehandeld?
  • De toekomst van een levenseindekliniek
  • De rol van de SCEN-arts
  • Welke niet-strafbare mogelijkheden van zelfeuthanasie zijn er?

Tijdens deze studiedag worden de mogelijkheden en grenzen van hulp aan de ‘randgevallen’ in de euthanasiewetgeving duidelijk. De ochtend wordt afgesloten met een forumdiscussie, waarbij er ruime gelegenheid is om uw vragen en casussen voor te leggen aan Dick Swaab of één van onze andere sprekers.

Wilt u meer duidelijkheid over de mogelijkheden en grenzen van het zelfgekozen levenseinde? Schrijf u hier direct in! Of klik hier voor het complete programma in pdf.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Uit dienst
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl