Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Deze cursus heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Gesprekstechnieken bij onverklaarde klachten

Middagcursus

7 april 2015

Cursus

 

Let op: 7 april is vol. U kunt nog deelnemen op dinsdag 9 juni of dinsdag 15 september.

Deze cursus wordt door 100% van de deelnemers aangeraden! 

Verschillende behandelaars kunnen niets vinden, de patiënt is ongerust en de klachten blijven aanhouden. Bij minstens een derde van de patiënten wordt geen verklaring gevonden voor lichamelijke klachten. Deze somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) maken een effectieve benadering lastig. Welke motivatie- en gesprekstechnieken kunt u tijdens uw consult inzetten om patiënten met onverklaarde klachten echt verder te helpen?

De communicatie met de patiënt is cruciaal voor het succes van de behandeling. Daartoe hebben wij in samenwerking met Netty Versloot een korte middagcursus in therapeutische communicatie bij SOLK ontwikkeld. Een cursus die gaat over de interactie tussen patiënt en professional. Hoe kunt u lastige gesprekken makkelijker maken? En hoe kunt u effectiever zijn in de communicatie met uw patiënt? U zult ervaren plezier te krijgen in gesprekken waar u vroeger tegen op zag! 

Wij nodigen u uit deel te nemen aan deze cursus met de volgende onderwerpen:

Deel 1. Inhoud versus proces
Deel 2. Motivatiefasen van de patiënt
Deel 3. Motivational interviewing

Binnen 4 uur weet u welke motivatie- en gesprekstechnieken u kunt inzetten om patiënten met SOLK echt verder te helpen! Om de interactie te waarborgen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

   

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Uit dienst
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl

Gerelateerde nascholingen