Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Motiverende gespreksvoering bij gewichts- en eetproblemen

Interactieve tweedaagse cursus

Diverse startdata

Nieuwe thema!

Cursus

Gedragsverandering naar een gezonder eetpatroon en gewicht is voor mensen met onder- en overgewicht erg moeilijk. Ze verbergen hun eetprobleem of minimaliseren de gevolgen ervan. Er is vaak een lange periode van motivering nodig voordat ze hulp accepteren of uw adviezen opvolgen.

Hoe maakt u het probleem bespreekbaar? Hoe kunt u iemand met een eetprobleem of -stoornis motiveren om hulp te zoeken? En hoe kunt u als hulpverlener motiverend begeleiden zodat uw cliënt zijn gedrag gaat veranderen naar een gezonder eetpatroon en gewicht? Motiverende gespreksvoering is een krachtig middel om de eerste stap te zetten naar verandering.

Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de verschillende fasen van gedragsverandering en leert u gesprekstechnieken toepassen om dit veranderproces bij uw cliënt met gewichts- en eetproblemen te begeleiden.

De cursus is interactief, theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar af. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen en om te oefenen met de verschillende technieken.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Junior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl