Ouderenmishandeling
signaleren, bewustwording en aanpak
signaleren, bewustwording en aanpak
Tweedaagse cursus | donderdag 12 december en dinsdag 14 januari
Kees Blankman heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en in 1976 is hij aan het werk gegaan bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de VU. Daar promoveerde hij in 1994 op het onderwerp 'Curatele voor personen met een geestelijke stoornis en bescherming op maat'. Tijdens zijn werk als onderzoeker en universitair docent heeft hij veel aandacht besteed aan de rechtsbescherming van wilsonbekwame meerderjarigen.
Sinds oktober 2019 is Kees Blankman bijzonder hoogleraar Juridische Bescherming van Ouderen en Meerderjarigen met Beperkingen aan de VU.
In 2008 kwam Kirsten Regtop als hulpverlener voor het eerst in aanraking met huiselijk geweld en geeft eerlijk toe: zij voelde zich - net als veel collega’s - onbekwaam om in contact te treden met de betrokkenen. Dit was reden voor haar om zich in het onderwerp vast te bijten. Zo coördineerde Kirsten in Utrecht de aanpak van huiselijk geweld voor wijkteams en werkte zij een aantal jaren bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. In die tijd is zij ook gaan bloggen over de aanpak van huiselijk geweld. Op haar blog deelt zij onder andere tips, ervaringen van hulpverleners, inzichten uit onderzoeken en verhalen van ervaringsdeskundigen (zowel plegers als slachtoffers).
Sinds 2015 heeft Kirsten een eigen bedrijf, waarbij zij professionals traint om huiselijk geweld te signaleren, het bespreekbaar te maken en passende hulp te bieden. Daarnaast werkt bij Fabriek69 nals trainer en spreker.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag