Relationeel trauma
Over hechting en trauma
Over hechting en trauma
Diverse startdata
2-daagse cursus | Beoordeeld met een 9!
Een kind heeft gezonde hechtingsrelaties nodig om tot bloei te komen. Als deze relaties een bron van angst of (emotionele) onveiligheid zijn, dan is het belangrijk om alert te zijn of er sprake is van relationeel trauma. Relationele trauma's hebben grote impact op de ontwikkeling van een kind en kunnen langdurige veranderingen in hersenen en gedrag veroorzaken.
Wanneer is er sprake van verstoorde hechting en welk effect kan dit hebben op de ontwikkeling? Hoe kun je als hulpverlener zorgen dat het basisvertrouwen weer herstelt en een kind of jongere weer gezonde relaties aangaat? Hoe help je ouders, die zelf bijvoorbeeld te maken hebben gehad met verwaarlozing of mishandeling, een betekenisvolle relatie op te bouwen met hun kind?
Tijdens deze cursus leer je hoe je intergenerationele overdracht van ongezonde relatiepatronen kunt herkennen en helpen doorbreken en bouw je mee aan een positievere relatie tussen ouders en kinderen en van daaruit herstel bij kinderen en volgende generaties.
Herken de gevolgen van relationeel trauma in ouder-kind relaties en bied adequate ondersteuning!
Onder begeleiding van Giel Vaessen ga je onder andere aan de slag met de volgende thema's:
Door middel van beeldmateriaal, theorie en ervaringen uit de praktijk, leer je signalen herkennen en kun je op een gepaste manier aansluiten bij een gezin.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag