Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

7-daagse opleiding psychiatrie (gehandicaptenzorg)

Praktische handvatten voor het signaleren en begeleiden

Zevendaagse opleiding | diverse startdata

Verdien 35 PE-punten!

Sprekers

Antonie Boom is eigenaar van Facet trainingen; en opgeleid als psychomotore therapeut. Heeft daarnaast de opleiding organisatiepsychologie gevolgd. En bijscholingen: Heijkoop, Triple C, Transactionele Analyse. Is op dit moment bezig met de opleiding stressmanagement bij Psychodidact.

Carmen van Bussel is orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Ze is opgeleid en ervaren in de beeldvorming en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking met psychische en/of ernstige gedragsproblemen. Zij wordt regelmatig ingezet als consulent voor het CCE.

Naast ruim 20 jaar ervaring in zorgorganisaties heeft ze een eigen praktijk en is ze mede-ontwikkelaar van KijkOmkering, een begeleidingstraject voor (zorg-) organisaties die de kwaliteit van zorg en samenwerkingsprocessen willen verbeteren.

Chris Baetsen is werkzaam bij de Stichting Daelzicht (organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) als casemanager binnen de behandeldienst en het ambulant autisme team. Hij heeft zich gespecialiseerd in mensen met een autisme spectrum stoornis en heeft een Post Hbo opleiding hiervoor gevolgd. Binnen Daelzicht geeft Chris scholing aan teams waaronder ook autisme beleving circuit. Verder werkt Chris als casemanager binnen het COT (crisis ondersteunings team) Limburg.

Als psychiater behandelt Jan van Stek sinds 1994 vrijwel uitsluitend mensen met een verstandelijke beperking, van licht verstandelijk beperkt tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt. De contacten zijn poliklinisch en consultatief.

In zijn opleiding is hij gedegen biologisch geschoold en tevens opgeleid in het gedachtegoed van de client-centered psychotherapie en systeemtherapie. In Jan zijn werk als psychiater komt dit naar voren in het aansluiting zoeken bij de patiënt, het nieuwsgierig zijn naar waarom deze mens in deze situatie nu deze problemen heeft en dat willen begrijpen, om vanuit dat begrip samen te zoeken naar een passende behandeling. Medicatie kan daarbij een belangrijke ondersteunende werking hebben. Het inschakelen van het systeem leidt tot beter begrip van de problematiek en biedt meer kansen voor oplossingen.

Louise Kemna is GZ-psycholoog en werkzaam bij Aveleijn, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Al sinds haar afstuderen in 2009 houdt zij zich bezig met het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek. Zij is een van de auteurs van (H)erkend en juist behandeld; handreiking voor implementatie en uitvoering van een LVB-vriendelijke intake in de verslavingszorg.

Mw. dr. Marion Kiewik is werkzaam als gedragswetenschapper bij de Twentse Zorgcentra. Marion is in 2019 gepromoveerd op het thema “preventie en behandeling bij mensen met een lichte verstandelijke beperking met middelenproblematiek”. Daarnaast is ze consulent voor het CCE, waarbij ze adviseert rondom LVB en verslaving.

Rens Evers is sinds 2001 psychiater binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Koraalgroep. Daarnaast is hij onderzoeker bij het Gouverneur Kremers Centrum en de Universiteit van Maastricht. 

Hij heeft zich gespecialiseerd in autisme spectrum stoornissen, verstandelijke beperkingen en genetische syndromen. In 2015 is Rens Evers gepromoveerd op het 22q11deletiesyndroom en cognitieve achteruitgang. 

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lotte van Beek
Lotte van Beek
Junior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl