Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Angelika Kindermann
  2. Stel je vraag aan Angelika Kindermann
  3.  

     

Angelika Kindermann is kinderarts  en kinderarts-Maagdarmleverziekte. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van München. Hier promoveerde zij in 1996 en volgde haar opleiding tot kinderarts. In 2002 verhuisde zij naar Nederland, waar zij haar verdere opleiding volgde in het AMC, het VUmc en het LUMC. Sinds 2006 werkt zij als kinderarts-MDL en plaatsvervangend opleiding kinder-MDL in het Emma-Kinderziekenhuis van het AMC.

Zij is lid van de European Society of Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN); the European Helicobacter pylori study Group; de Nederlandse en Duitse Vereniging voor Kindergeneeskunde; de Nederlandse en Duitse Vereniging voor Kinder-MDL en de Nederlandse vereniging KiCC (Kids with Crohn & Colitis). Verder is zij lid van de commissie voeding en de commissie ondervoeding van de Nederlandse vereniging voor kindergeneeskunde.

Haar klinische zorg en ook onderzoek richt zich vooral op voeding, kinderen met voedingsproblemen en kinderen met inflammatoire darmziekten (IBD).


Congressen