Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Ankie Verlaan
  2.  

     

Ankie Verlaan

Spreker

Ankie Verlaan

Ankie Verlaan heeft een lange route door het onderwijslandschap afgelegd: van docent Nederlands tot ambtenaar bij OCW en daarna voorzitter van het cvb van het ROC van Amsterdam en lid van het cvb van de UvA en de HvA. Zij beschouwt onderwijs in alle vormen als de kern van onze maatschappij, vooral omdat zij zelf, als meisje uit een arbeidersgezin, door de inzet van haar docenten kon afstuderen als doctoranda algemene literatuurwetenschap. Daarom zet zij zich ook in voor diversiteit in het onderwijs en voor meer kansen voor jongeren met een handicap.

Cultuureducatie hoort daarbij en daarom werkt zij, als bestuurslid van het Leerorkest en lid van de RvT van het Nederlands Philharmonisch Orkest, mee om muziek weer in de school te brengen met een doorlopende leerlijn.

Na de lange weg door het onderwijs vervolgt zij haar loopbaan in de sociale woningbouw als voorzitter van de Amsterdamse Federatie van woningcorporaties, omdat ook die sector een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de kansarmen van onze samenleving. Het leiden van discussies met docenten, medewerkers in de zorg en betrokkenen bij maatschappelijke ontwikkelingen beschouwt zij als een verrijking van haar kennis en ervaring.


Congressen