Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Anne-Marie van Dam
  2. Stel uw vraag aan Anne-Marie van Dam
  3.  

     

Anne-Marie van Dam werkt sinds 1 april 1999 als psychiater. Zij is begonnen bij het Acuut Behandelteam Centrum/Oud-West van Mentrum, Amsterdam. Na enkele jaren werd zij leidinggevende en miv 2007 manager van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. In deze rol heeft zij als hulpverlener veel te maken gehad met (de beoordeling van) suïcidaliteit en daarnaast veel bij- en nascholing gegeven over suïcidaliteit. Zij was mede-auteur van het hoofdstuk „Spoedeisende hulp bij suïcidaliteit en levenstwijfel” in het handboek Suïcidaal gedrag van C. van Heeringen uit 2007.

Van  2011 t/m 2014 was zij werkzaam als ziekenhuispsychiater in het Kennemer Gasthuis te Haarlem. Ook bij deze werkplek was een vast onderdeel van haar werk de beoordeling van patiënten met suïcidale gedachten, plannen en na TS-en.

Inmiddels is zij weer werkzaam bij Mentrum, als psychiater in een FACT-team en manager behandelzaken. Zij doet incidenteel second opinions op verzoek van de Levenseindekliniek. Dit betreft dan diagnostiek en eventuele behandelopties.


Congressen