Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Caren Velink
  2.  

     

Caren Velink

Spreker

Caren Velink

Caren Velink (1973) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft zich van meet af aan gericht op het gezondheidsrecht. Zij startte in 2001 haar loopbaan binnen de sectie gezondheidszorg bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

Vanaf 2008 heeft Caren als zelfstandig interim-jurist verschillende opdrachten gedaan waarbij haar ervaring met het gezondheidsrecht goed van pas kwam. Daarnaast was zij docent aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Einde 2010 besloot Caren terug te keren naar de advocatuur om vervolgens in maart 2011 samen met Mieke de Die een kantoor op te richten in Amsterdam: Velink & De Die advocaten. Het kantoor richt zich uitsluitend op de gezondheidszorg en staat zorgprofessionals bij in alle sectoren van de zorg.

Caren heeft veel ervaring op het gebied van regulering en financiering in de zorg, het zorgverzekeringsrecht en het tuchtrecht. Maar ook met het contractenrecht, uiteenlopend van maatschapsgeschillen tot geschillen met zorgverzekeraars, is zij goed bekend.

Regelmatig publiceert Caren op haar vakgebied en is zij spreker op symposia en congressen. Zij is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en heeft zitting in de bezwaarschriftenadviescommissie van het College sanering zorginstellingen. Ook is zij redactielid van GZR updates.


Congressen