Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Corrie Haverkort
  2. Website
  3.  

     

Corrie Haverkort is voorzitter van de stichting Nieuw Gezin Nederland en  filosoof.  Ze studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en specialiseerde zich in de wijsgerige ethiek. Ze geeft lezingen en trainingen over verschillende ethische kwesties en is gespecialiseerd in vraagstukken rondom samengestelde gezinnen.

Samen met pedagoog Marlijn Kooistra heeft Corrie het Stiefouderschapsplan ontwikkeld. Haar slogan is: niet  scheiden zonder ouderschapsplan, niet samenwonen zonder stiefplan. Het Stiefplan is opgenomen in hun boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? een handzaam boek voor ouders, stiefouders en begeleiders. Ook  is zij docent aan de Opleiding Stiefplan-Coach en ontwikkelt zij modules die steeds op een hedendaagse wijze  aansluiten bij vragen van samengestelde gezinnen zowel in de zorg als in het onderwijs. 

Met gezinsonderzoeker Ed Spruijt heeft ze het boek Kinderen uit nieuwe gezinnen geschreven, handboek voor school en begeleiding waarin de positie van stiefkinderen in de school belicht wordt en waarin handvatten voor de leerkracht zijn opgenomen. Haar 20 jarige ervaring in het lesgeven op scholen heeft zij hiervoor kunnen benutten. Ze heeft een speciale Masterclass ontwikkeld om docenten inzicht te geven in het leven van kinderen die opgevoed worden door meer dan twee ouders.

Ze schrijft op vraag artikelen voor verschillende bladen en publiceert per kwartaal in het magazine ‘Nieuw Gezin’.  hiervan was zij vele jaren hoofdredacteur. Als voorzitter van NGN geeft ze regelmatig advies op het gebied van zorgvragen rondom samengestelde gezinnen. Haar filosofisch-ethische perspectief is naast de pedagogiek en psychologie van het nieuwe gezin, een welkome invalshoek.

Klik hier om terug te gaan naar de congrespagina 

 


Congressen