Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Daniëlle Hendriks
  2.  

     

Danielle Hendriks is orthopedagoog-generalist en verbonden aan de polikliniek kind & slaap van het Medisch Centrum Haaglanden (https://www.mchaaglanden.nl/slaapcentrum/slaapproblemen/bij-kinderen).

Haar voornaamste bezigheden zijn diagnostiek en behandeling van slaapproblemen/slaapstoornissen (o.a. insomnie, biologische klokstoornissen, parasomnie, hypersomnie en narcolepsie) bij kinderen in de leeftijd van 1-18 jaar. Daarnaast werkt zij onder leiding van TNO, samen met andere slaapspecialisten, aan het opstellen van landelijke richtlijnen rondom slaap bij kinderen voor de gehele Jeugdgezondheidszorg.  De afgelopen jaren is zij één van de medeoprichters geweest van de Vereniging voor kind & slaap, welke inmiddels over meer dan 90 leden beschikt (http://www.nvk.nl/DeNVK/Organisatie/Commissiesea/WerkgroepKindenSlaap.aspx).

"Wat mij de afgelopen jaren heeft geshockeerd is de enorme impact van slaapproblemen, niet alleen op het functioneren van het kind zelf, maar juist ook op het gehele gezin. Vaak ontstaan er bepaalde interactiepatronen die het probleem niet verhelpen maar juist deels in stand houden. In mijn werk hanteer ik een systemische aanpak en betrek vaak ook de school en eventuele andere behandelaars, zodat iedereen hetzelfde omgaat met de slaapproblemen en deze zo vaak snel verholpen kunnen worden".