Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Eric Dumont
  2. Stel je vraag aan Eric Dumont
  3. Website
  4. LinkedIn
  5.  

     

Eric Dumont

Spreker

Eric Dumont

Eric Dumont, orthopedagoog, werkte bijna 25 jaar in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Zijn aandachtsterrein was kinderen met ernstig probleemgedrag. Hij is/was gespecialiseerd in ABA behandelingen bij ernstige zelfverwonding, agressie en eetproblemen, en doceerde diverse modulen aan de Fontys Hogeschool, Pedagogiek te Sittard.

Sinds 2012 is hij als orthopedagoog en hoofd behandeling werkzaam op de SeysCentra, een behandelcentrum voor kinderen met voedings- en/of zindelijkheidsproblemen met centra in Malden, Maastricht en Utrecht. Daarnaast is hij sinds 2002 als voorzitter van het pediatrisch eetteam verbonden aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en sinds 2016 coördinator bij het pediatrisch eetteam van het Wilhelmina kinderziekenhuis te Utrecht. 

Binnen de SeysCentra is hij bovendien bezig met toegepast wetenschappelijk  promotie onderzoek rondom kinderen met ernstige en selectieve voedselweigering en verbonden als promovendus aan Faculteit Psychologie en Neurowetenschap van de Universiteit van Maastricht.


Congressen