Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Jan Willem van den Berg
  2. Stel uw vraag aan Jan Willem van den Berg
  3. Website
  4.  

     

Jan Willem van den Berg is psychotherapeut/gezondheidszorgpsycholoog op de afdeling psychotherapie van de Van der Hoeven Kliniek. Hij is gespecialiseerd in de behandeling en risicotaxatie van zedendelinquenten.

Over dit onderwerp geeft hij lezingen, trainingen en publiceert hij in wetenschappelijke tijdschriften. Met collega’s heeft hij een nieuw risicotaxatie-instrument vertaald, de Stable-2007. In combinatie met de Static-99R geeft dit instrument een inschatting van het risico op (seksueel) gewelddadig gedrag. Daarnaast kan de Stable-2007 gebruikt worden voor het formuleren van behandeldoelen en het monitoren van vooruitgang in de behandeling. Behandeling van zedendelinquenten ziet Jan Willem als het beste en meest humane middel om seksuele recidive – en dus slachtoffers – te voorkomen.

Zijn mening: verminder de kans op (seksuele) recidive bij zoveel mogelijk plegers door zo kort en efficiënt mogelijk te behandelen. Laat hierbij het recidiverisico bepalend zijn voor de behandelintensiteit.


Congressen