Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Martha Krijgsheld
  2. Website
  3. LinkedIn
  4.  

     

Martha Krijgsheld is pleegmoeder en voorzitter van de FAS-stichting. De FAS stichting is opgericht in 2002 door een aantal enthousiaste mensen die bij toeval in aanraking zijn gekomen met het FAS. Het doel van de stichting is het geven van voorlichting over FAS aan het brede publiek en ondersteuning bieden aan families en hulpverlening. 

In de EO-uitzending "'t zal je maar gebeuren" komt Martha Krijgsheld aan het woord. „We wisten dat de moeder van Steffan dronk. Hij moest afkicken toen hij bij ons kwam wonen”, zegt pleegmoeder Martha Krijgsheld. “Hij zweette enorm, overstrekte zich voortdurend en kon bijna niet huilen. De eerste zes maanden waren erg zwaar, maar ik dacht: we moeten er doorheen, daarna wordt het beter.” Een ouder broertje, Bert, woonde al bij haar. „Hij was twee toen hij kwam en ik te horen kreeg dat hij FAS had, maar omdat verder niemand me kon uitleggen wat dat was, kon ik er niets mee.” In het begin bloeide hij enorm op, maar dat stokte na een half jaar. „Hij begon zich vreemd te gedragen, kon heel agressief worden en was steeds moeilijker te bereiken.”
Zie ook de uitzending "Beschadigde Engelen".

Een heel breed scala aan hulpverleners komt, soms zonder het zelf te weten, in aanraking met kinderen of volwassenen met FAS. Niet alleen psychisch, maar ook fysiek zijn ze beschadigd. De FAS-stichting startte het project "Hulpverleners aan het woord", hier leert u meer over FAS in verschillende disciplines van de zorgCongressen