Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Schelden, stelen en verslaving

Pak probleemgedrag bij LVB-ers aan!

Woensdag 4 december 2019

Sprekers

Monica werkt als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals en geeft zij workshops en lezingen (www.scholingsbureau-smaragd.nl). Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.

Monica heeft een paramedische achtergrond en is in 2011 afgestudeerd als gezondheidsrechtjurist aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Zorg en Dwang/Wvggz), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af en in 2021 de postdoctorale opleiding specialisatie gezondheidsrecht aan de Grotius academie. 

Carmen van Bussel is orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Ze is opgeleid en ervaren in de beeldvorming en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking met psychische en/of ernstige gedragsproblemen. Zij wordt regelmatig ingezet als consulent voor het CCE.

Naast ruim 20 jaar ervaring in zorgorganisaties heeft ze een eigen praktijk en is ze mede-ontwikkelaar van KijkOmkering, een begeleidingstraject voor (zorg-) organisaties die de kwaliteit van zorg en samenwerkingsprocessen willen verbeteren.

Hendrien Kaal legt zich toe op onderzoek op het gebied van de combinatie LVB en criminaliteit. Hierbij ligt de nadruk op kennisversterking op het gebied van LVB binnen de strafrechtsketen en de specifieke problematiek van delinquenten met een LVB. Hendrien Kaal studeerde psychologie en rechten aan de Universiteit Leiden, en promoveerde vervolgens aan de Universiteit van Bristol. Na haar promotie werkte zij onder andere bij de opleiding SPW/gehandicaptenzorg van het Mondriaan College, bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden, en voor het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie voor Veiligheid en Justitie.

Mw. dr. Marion Kiewik is werkzaam als gedragswetenschapper bij de Twentse Zorgcentra. Marion is in 2019 gepromoveerd op het thema “preventie en behandeling bij mensen met een lichte verstandelijke beperking met middelenproblematiek”. Daarnaast is ze consulent voor het CCE, waarbij ze adviseert rondom LVB en verslaving.

Zafanja Hartog is psycholoog en consulent seksuele gezondheid. Zij heeft als gedragswetenschapper jarenlange ervaring opgedaan in de gehandicaptensector als kenniswerker, op een woongroep en in vrijetijdsbesteding. Al tijdens haar basisopleiding staat het onderwerp seksualiteit hoog op de agenda. Als consulent seksuele gezondheid biedt zij individuele counseling en (groeps)voorlichting aan mensen met een verstandelijke beperking en/ of autisme of AD(H)D. Ook geeft zij trainingen op maat binnen zorgorganisaties, welzijn en onderwijs. Ze geeft voorlichting over dating tijdens de Special Olympics en is voorzitter van Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling (SAR). Haar belangrijkste doel is om aan seksualiteit gerelateerde onderwerpen makkelijker en gewoon te maken.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
uit dienst
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl