Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Eet- en drinkproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking

Oorzaak, gevolg en interventie

Donderdag 27 mei 2021

Online!

Sprekers

Over mij

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten bij Advisium 's Heeren Loo en consulent palliatieve zorg IKNL

Over mij

José Veen is diëtist verstandelijk gehandicaptenzorg (DVG). Naast begeleiding van interne cliënten heeft zij een landelijke polikliniek voor eet- en gewichtsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Haar speciale interesses: mensen met een verstandelijke beperking en een syndroomachtergrond, psychiatrische problemen of een autisme spectrum stoornis. Ook draait zij mee in de polikliniek Erfelijk Aangeboren Aandoeningen van het Erasmus MC Rotterdam. José is ruim 30 jaar werkzaam in de Verstandelijke Gehandicaptenzorg. Zij ontwikkelde het Happy Weight stippenplan, een tool en interventie voor mensen met een verstandelijke beperking met eet- en gewichtsproblemen.

Over mij

Marloes Schuller-Korevaar werkt als logopedist voor Talant, een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Talant is onderdeel van Zorggroep Alliade. Naast haar werk als logopedist doet ze Samen met Susanna van der Woude onderzoek voor de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO), van Alliade. Ze zijn gespecialiseerd in dysfagie bij mensen met een verstandelijke beperking en doen ook onderzoek in deze richting.

Over mij

Susanna van der Woude werkt als logopedist voor Talant, een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Talant is onderdeel van Zorggroep Alliade. Naast haar werk als logopedist doet ze Samen met Marloes Schuller-Korevaar onderzoek voor de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO), van Alliade. Ze zijn gespecialiseerd in dysfagie bij mensen met een verstandelijke beperking en doen ook onderzoek in deze richting.

Over mij

Yvonne Verstappen is logopedist, Algemeen Taalwetenschapper en SI-therapeut. Ze is sinds 2001 werkzaam als logopedist bij Amarant, een instelling voor verstandelijk beperkten in Brabant. Ook geeft zij al ruim 15 jaar scholingen via deze werkgever.

Daarnaast is Yvonne eigenaar van ComYvers, een eigen onderneming van waaruit ze op allerlei plaatsen workshops en scholingen geeft op het gebied van prikkelverwerking, slikproblemen en/of communicatie. Ze is daarbij gespecialiseerd in de doelgroepen verstandelijk beperkten, ouderen en mensen met dementie. Ze geeft onder andere bij AKK (Anders Kijken naar Kinderen) en CAOM cursussen.

Haar interesse ligt vooral bij de complexe hulpvragen en problematiek. ‘Zowel op het gebied van communicatie als op het gebied van eet- en drinkproblematiek is iedere hulpvraag weer een puzzel, die vraagt om een intensieve en persoonlijke benadering, bij voorkeur in multidisciplinair verband samen met de cliënt en het cliëntsysteem. De creativiteit die hierbij nodig is, zorgt voor de dagelijkse uitdaging’. De kennis en vaardigheden die Yvonne heeft op het gebied van prikkelverwerking, zijn hierbij van grote toegevoegde waarde.

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lisanne Noorlander
Lisanne Noorlander
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl