Belangrijke informatie Covid-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Hechting bij mensen met een verstandelijke beperking

Signaleren en begeleiden van hechtingsproblematiek

Woensdag 28 oktober 2020 (verplaatst van 20 mei)

Ook online via livestream te volgen!

Sprekers

Over mij

Lex Wijnroks is psycholoog en gespecialiseerd in de ontwikkelingsneuropsychologie. Hij is als docent en onderzoeker verbonden aan de opleiding pedagogische wetenschappen, in het bijzonder de gehandicaptenzorg. Hij verzorgt onderwijs op het gebied van de neuropsychologische diagnostiek en de hersenontwikkeling. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van jonge risicokinderen en op neuropsychologisch onderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking.

Over mij

Birgitta Kox is GZ-psycholoog en Orthopedagoog-Generalist. Zij heeft een ruime ervaring in de ambulante GGz op het gebied van autismespectrumstoornissen (ASS). Als programmaleider ASS heeft zij inhoudelijk leiding gegeven aan een afdeling specifiek voor mensen met een ASS. Ook heeft zij in een derde lijns GGz voorziening voor mensen met een ASS gewerkt. In 2014 is zij gestart met haar eigen praktijk Autrinsiek - expertise in autisme. Naast diagnostiek biedt zij behandeling en consultatie ten behoeve van kinderen, jeugdigen en volwassenen met een ASS en hun gezinnen. Zij is docent voor diverse na- en bijscholingsinstellingen, geeft lezingen en supervisie. Ook is zij als consulent werkzaam voor het CCE. Vanuit haar diverse functies heeft zij kennis kunnen maken met een diversiteit aan zorginstellingen, waaronder die voor mensen met een verstandelijke beperking, en kennis kunnen opdoen over een breed scala aan thema’s gerelateerd aan ASS.

Over mij

Dinanda Zevalkink is gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog en EMDR therapeut. Ze is sinds 1990 werkzaam in verschillende functies binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Haar belangstelling gaat uit naar de ontwikkeling van mensen in relatie met hun omgeving. Hoe zie je de mens met een verstandelijke beperking, hoe sluit je aan en waar kan je meer doen om een persoon in evenwicht te brengen in diens context? Ze heeft een heldere visie op en kennis over hechting, trauma en psychopathologie. Dinanda heeft zich een breed instrumentarium aan methoden en diagnostische kennis eigen gemaakt om creatief en passend bij de situatie in te zetten.

 

Over mij

Gerrit Vignero studeerde in 1983 af als master in de orthopedagogiek aan de KU Leuven. Sindsdien werkt hij als orthopedagoog in Terbank, een residentiële voorziening voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Ontwikkelingspsychologie is de centrale ingang die hij gebruikt om cliënten beter te begrijpen en met ouders en begeleiders te werken. Op deze weg werd hij heel erg geïnspireerd door J. Heijkoop en A. Došen. Hij is betrokken bij het project SEN-SEO dat het thema emotionele ontwikkeling in Vlaanderen op de kaart heeft gezet.

Rond 2007 verschenen de eerste artikelen rond het model van de draad en is hij begonnen daar vorming (hogeschool UCLL en free lance) en opleiding rond te geven. Het model werd uitgeschreven in een aantal boeken. Door het geven van de vorming en door casusbesprekingen werd het model een methode en is er een methodisch handboek beschikbaar gekomen. Meer info op www.gerritvignero.be of www.emotioneleontwikkeling.be  waar heel wat artikels, brochures en werkschema’s vrij te downloaden zijn.

Over mij

Matthijs Heijstek werkt als orthopedagoog-generalist in de zorg bij mensen met een verstandelijke beperking bij Zozijn. Daarnaast is hij docent in de bachelor en master van de Clinical Child, Family and Education Studies (CCFES) aan de Universiteit Utrecht en is hij klinisch docent bij de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Matthijs publiceerde de afgelopen jaren onder andere: Methode ARGOS over de begeleiding van mensen met een hechtingsstoornis en een verstandelijke beperking en Geef mij je hand over geestelijke verzorging.

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lisanne Noorlander
Lisanne Noorlander
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl