Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Masterclass KOPP - kinderen

Handelen in het belang van ouder en kind

Donderdag 4 maart

Online te volgen!

Congres

Deze Masterclass is helaas uitverkocht, maar in juni organiseren wij een nieuwe editie! Klik op deze link om op de aankondiging van de nieuwe editie te komen en uw gegevens in te vullen. Dan brengen wij u op de hoogte als inschrijven voor juni mogelijk is.

In Nederland zijn er 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen.

In uw praktijk behandelt u regelmatig patiënten voor hun problemen, maar naast patiënt zijn zij ook ouder en hebben een gezin. Hoe kunt u als behandelaar van deze ouder ook het kind en het gezin ondersteunen en handvatten bieden? Hoe gaat u het gesprek aan met uw patiënt over het kind? En wat kunt u als zorgprofessional betekenen voor deze kinderen?

In deze ochtendmasterclass bieden gz-psycholoog Esther Mesman, senior preventiewerker Yvonne Rühl en coördinator familiebeleid Paulien Coops u praktische tips en handvatten die u kunt inzetten om KOPP-kinderen, van uw patiënt, te ondersteunen. 

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn de risico's voor het kind? 
  • Hoe kunt u KOPP signaleren?
  • Hoe gaat u het gesprek aan met zowel ouder als kind?
  • Welke stappen kunt u zetten om niet alleen de ouder, maar het hele gezin te ondersteunen?
  • Wat is het belang van preventie bij problemen bij KOPP en hoe kunt u dit aanpakken?

Deze 3 uur durende masterclass is praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruim voldoende tijd voor uw eigen inbreng en voor het stellen van vragen. 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sharah Wisman
Sharah Wisman
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl