Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Masterclass KOPP - kinderen

Handelen in het belang van ouder en kind

Donderdag 4 maart

Online te volgen!

Sprekers

Over mij

Dr. Esther Mesman werkt als GZ-psycholoog en senior onderzoeker op de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het ErasmusMC Sophia. Vanuit de gedachte ‘eerder is beter’ richt Esther zich op vroegdiagnostiek en behandeling van ernstige psychiatrische problemen zoals ernstige depressie, bipolaire stoornissen en psychose.

Een ander belangrijk thema in haar werk zijn kwetsbare gezinnen met een ouder met ernstige psychische problemen. Sinds het najaar 2019 is zij betrokken bij het Landelijk Platform KOPP-KOV van het Trimbos Instituut. Daarnaast werkt Esther mee met verschillende familiestudies naar kinderen van ouders met ernstige psychiatrische stoornissen zoals de Nederlandse studie naar Kinderen van ouders met een bipolaire stoornis en de MARIO studie en is initiatiefnemer van het ErasmusMC Offspring netwerk.

Over mij

Paulien Coops heeft een verpleegkundige achtergrond en werkt deels binnen de B-GGZ op een polikliniek voor langdurige zorg in Amsterdam. Daarnaast is ze werkzaam als preventiemedewerker en coördinator Familiebeleid bij GGZinGeest.

Binnen GGZinGeest is vroegsignalering een van de speerpunten van de organisatie en KOPP problematiek is hierin een belangrijk thema. Zowel vanuit het coördinatorschap als in de preventie werkzaamheden is ze gericht op het verkleinen van gevolgen van opgroeien bij een ouder of ander familielid met psychiatrische problematiek. Voorlichting en training aan medewerkers binnen de instelling is hierin een van de belangrijkste instrumenten.

Over mij

Mijn naam is Yvonne Ruhl en ik ben werkzaam als senior preventiewerker bij Novadic-Kentron, instelling voor verslavingszorg Noord Brabant. Ik heb een medische, pedagogische en systemische kennisachtergrond. In die volgorde ook studies doorlopen.

In mijn werk als senior preventiewerker heb ik veelal te maken met gezinnen waar verslavingsproblemen een rol spelen. In (veelal) heftige gezinsdynamieken probeer ik ouders, partners en kinderen te steunen zodat zij weer de regie over hun eigen leven kunnen vasthouden en verbeteren.

Ik werk individueel en in groepen met gezinnen en familieleden. Ik geef scholing en training en zet me in voor projecten op lokaal, regionaal en landelijk niveau als het gaat om familie en naasten. Dit zijn ouders, partners en kinderen van ouders met psychische-en verslavingsproblemen (KOPP/KOV).

Sinds 2009 ben ik lid van het Landelijk Platform KOPP/KOV, sinds najaar 2019 maak ik deel uit van de Co-commissie van dit platform.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sharah Wisman
Sharah Wisman
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl