Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Mondzorg en een licht verstandelijke beperking

Speciaal voor mondzorgprofessionals

Woensdag 13 oktober 2021

Ook online via Livestream!

Sprekers

Over mij

Henk Algra (1950) studeerde orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit. Vanaf 1975 werkte hij als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook was hij als orthopedagoog verbonden aan de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Daarnaast verzorgde hij trainingen in de omgang met cliënten met een verstandelijke beperking en verzorgt hij nascholing over mondzorg bij mensen met een verstandelijke beperking en/of kwetsbare ouderen. Hij schrijft regelmatig over thema's in de gezondheidszorg, o.a. als columnist voor het Nederlands Dagblad. Van zijn hand verschijnt in april 2021 het casusboek 'Van Puzzel naar Maatwerk over mondzorg bij bijzondere patiënten'.  

Over mij

Tandarts gehandicaptenzorg i.o. bij Sherpa en tandarts bij 's Heeren Loo zorggroep Ermelo.
Afgestudeerd tandarts aan de Vrije Universiteit Amsterdam (ACTA) in 2016. Sinds 2016 werkzaam als tandarts bij een algemene praktijk in Amersfoort en bij zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo. In maart 2018 gestart met de postinitiële differentiatie opleiding tot tandarts gehandicaptenzorg bij Stichting Bijzondere tandheelkunde. Per 1 oktober 2021 werkzaam bij zorginstelling Sherpa in Baarn. 
 

Over mij

Chiel Egberts (1954) heeft orthopedagogiek gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkt vanaf 1980 in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 1997 heeft hij, wat later Driehoekskunde zou gaan heten, ontwikkeld. Sinds 2002 is hij als columnist aan het tijdschrift Klik verbonden. Vanaf 2013 werkt hij voor zichzelf vanuit zijn bedrijf Drienamiek. Chiel heeft vijf verschillende boeken geschreven: 'Ouders op hun plek', 'Driehoekskunde', 'Moeders met een missie', 'Vasthoudend loslaten' en 'Jij bent een topper!'. Deze boeken gaan allemaal over de Driehoekskunde.

Over mij

Dina Sijperda-Abdul is afgestudereerd in 2000 aan de universiteit van Bagdad-Irak. Sinds 2007 woont ze samen met haar man en 2 kinderen in Nederland. Vanaf 2012 is Dina BIG geregistreerd als tandarts. 

In haart vrije tijd houdt Dina van de natuur, fietsen en wandelen.

Over mij

Geertje de Mos is mondhygiëniste bij 's Heeren Loo Zorggroep Ermelo en lid projectgroep 'Kwaliteitskader Mondzorg'

Over mij

Jolanda Douma is sinds 2010 werkzaam als onderzoekscoördinator bij het Landelijk Kenniscentrum LVB. Tot 2020 heeft zij dat gecombineerd met de functie van docent, gespecialiseerd in mensen met een verstandelijke beperking, aan de Universiteit Utrecht.

Na afronding van de toenmalige opleiding tot Z-verpleegkundige en later de studie Orthopedagogiek, heeft ze verschillende onderzoeken verricht naar mensen met een (L)VB. In 2006 is ze gepromoveerd op onderzoek naar ondersteuning aan jeugdigen met een LVB uit het (Z)MLK-onderwijs.

Jolanda is mede-auteur van verschillende publicaties van het Landelijk Kenniscentrum LVB over LVB, zoals de Handreiking (vroeg)signalering van een LVB en zwakbegaafdheid, en de Richtlijnen Diagnostisch Onderzoek LVB en Effectieve Interventies LVB

Over mij

klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Praktijk Appelboom & specialistische jeugd-GGZ Herlaarhof te Vught, onderdeel van Reinier van Arkel

Over mij

Mariël Willems is als psycholoog NIP werkzaam bij de Vogellanden. Hier ondersteunt zij mensen met overgewicht die deelnemen aan het programma Integrale Behandeling Overgewicht (IBO), met als doel het ontwikkelen van een gezonde(re) leefstijl.

Mariël is in 2019 gepromoveerd op het onderwerp 'leefstijlverbetering bij mensen met een verstandelijke beperking'. In deze periode werkte zij daarnaast als gedragswetenschapper in de (woon)zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
 

Over mij

klinisch psycholoog en psychotherapeut bij specialistische jeugd-GGZ Herlaarhof te Vught, onderdeel van Reinier van Arkel

Over mij

Mieke Hogerbrug is in 2003 afgestudeerd aan de UvA, tandheelkunde. In 2004 gestart met differentiatie opleiding tandarts gehandicaptenzorg van SBT/VBTGG. Vanaf 2003 werkzaam als tandarts bij Ipse de Bruggen in Nootdorp, een instelling voor mensen met een beperking. Tevens werkzaam als algemeen practicus en sinds 2018 mede-eigenaar van Hogerbrug & Kloth Tandartsen in Oud-Beijerland. Ook werkzaam in verpleegtehuizen in Oud-Beijerland en Numansdorp voor de langdurige zorg cliënten.

Over mij

Monica werkt als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals en geeft zij workshops en lezingen (www.scholingsbureau-smaragd.nl). Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.

Monica heeft een paramedische achtergrond en is in 2011 afgestudeerd als gezondheidsrechtjurist aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Zorg en Dwang/Wvggz), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af en in 2021 de postdoctorale opleiding specialisatie gezondheidsrecht aan de Grotius academie. 

Over mij

tandarts-gehandicaptenzorg bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam en klinisch epidemioloog

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sharah Wisman
Sharah Wisman
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl