Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Mondzorg en een licht verstandelijke beperking

Speciaal voor mondzorgprofessionals

Woensdag 13 oktober 2021

Ook online via Livestream!

Congres


Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen wij treffen mbt Covid-19/Corona?

Uit het onderzoek 'Een gezonde mond… Lekker belangrijk?!' blijkt dat de mondgezondheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) slechter is dan die van leeftijdsgenoten zonder LVB. De mondzorgproblematiek bij patiënten met een LVB is vaak complex, mede door over- en onderschatting van de patiënt. Daarnaast is er mogelijk sprake van zorgmijding, een ongezonde leefstijl en handelingsverlegenheid bij mondzorgprofessionals.

Als mondzorgprofessional is het belangrijk om kennis en inzicht te krijgen in deze kwetsbare doelgroep. Herkent u een LVB bij uw patiënt? Hoe sluit u aan bij uw patiënt met een LVB? Wat is de mondgezondheid van mensen met een LVB? En wat is uw rol bij angst, de dagelijkse mondverzorging en een gezonde leefstijl?

Herken uw LVB patiënt en leer hoe u als mondzorgprofessional de mondzorg rondom deze kwetsbare doelgroep kunt verbeteren!

Onder leiding van dagvoorzitter Henk Algra, orthopedagoog Stichting Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam, krijgt u onder meer antwoord op onderstaande vragen:

  • Hoe sluit u als mondzorgprofessional aan op uw patiënt met een LVB in uw communicatie, houding en bejegening?
  • Vanuit onderzoek – Hoe kijken LVB patiënten zelf tegen mondzorg aan? 
  • Hoe gaat u preventief om met stress, angst en ongeremdheid in emoties?
  • Op welke manier kunt u als mondzorgprofessional bijdragen aan een gezonde leefstijl?

In de middag volgt u twee verschillende verdiepingssessies naar keuze over 'Preventie', 'Dilemma's', 'Samenwerken in de driehoek' of 'Wat doet u als het anders gaat?'

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten en korting”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Sharah Wisman
Sharah Wisman
Congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl