Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Psychiatrie & Zwangerschap

Als de roze wolk schuilgaat achter donkere wolken

Woensdag 5 februari 2025

Sprekers

Esther Knijff is als psychiater werkzaam in het Erasmus MC met als aandachtsgebied zwangerschapspsychiatrie. Binnen deze zorglijn werkt zij met name poliklinisch, op de dagbehandeling en als consulent op de afdeling gynaecologie/ obstetrie, waar zij wekelijks voorzitter is van het multidisciplinair overleg (POPP MDO). Ook neemt zij met regelmaat klinische taken waar op de moeder-baby unit. Zij heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van psychofarmaca in de zwangerschap en lactatie periode en heeft bijgedragen aan de richtlijn Antipsychotica en niet-SSRI antidepressiva tijdens zwangerschap en lactatie van de NVOG. 

Mariëlle van Pampus, gynaecoloog, doet onderzoek naar het psychisch welbevinden van patiënten, partners en hulpverleners. Haar aandachtgebieden zijn onder andere psychosociale en psychiatrische problematiek tijdens de zwangerschap en na de bevalling.  Zij is voorzitter van de Capture-Group: www.capture-group.nl 

Mirjam Timmermans is verpleegkundig specialist GGZ psychiatrie in het Erasmus MC. Nadat zij de studie verpleegkunde heeft afgemaakt heeft zij zich gespecialiseerd in verpleegkundige psychiatrie en obstetrie verpleegkundige. Zij staat klaar voor patiënten die psychiatrische klachten hebben tijdens de zwangerschap en de postpartum periode. Ze zit zich in voor de voorkoming of verergering van de klachten van de patiënt. 

Remke Dullemond is gynaecoloog en werkt met groot plezier in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Nadat zij de studie geneeskunde heeft afgerond heeft zij zich gespecialiseerd in de gynaecologie met subspecialisme perinatologie. Haar aandachtsgebieden zijn perinatologie, preconceptioneel advies en zwangeren met psychische en/of psychiatrische problematiek. Naast haar werk is zij enthousiast voorzitter van het Landelijk Kenniscentrum van Psychiatrie en Zwangerschap. 

Tim Walrave is psychiater en A-opleider Psychiatrie bij Mediant GGZ te Enschede in Oost Nederland. Hij is eerst opgeleid tot huisarts en daarna psychiater geworden. Vervolgens heeft hij de afgelopen twintig jaar als ziekenhuispsychiater gewerkt, met specialisatie zwangerschaps-gerelateerde psychiatrie.

 In 2020 werd hij gevraagd om hoofdopleider Psychiatrie te worden. 'Diagnostiek, communicatie, samenwerking, psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijk in de opleiding tot psychiater, zodat er deskundigheid en professionaliteit ontstaat met een goed behandelcontact waarbij passende zorg wordt geleverd.'

Tim Walrave is in 2022 uitgeroepen tot beste universitair docent psychiatrie van Nederland. Hij is voorgedragen door artsen in opleiding bij het Landelijk Onderwijsbureau van de NVvP in Utrecht.

Uit drie genomineerden werd hij gekozen vanwege zijn enthousiaste, sterk inhoudelijke en bevlogen wijze van lesgeven, aldus de jury. ‘Hij noemt veel voorbeelden uit de praktijk, wat inspirerend werkt. Daarnaast is sprake van een aangename en veilige sfeer tijdens de lessen’, aldus een toelichting van de jury. De prijs die Walrave heeft gekregen, is de Psychiatrie Tutor Prijs 2022.

 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Mirte Verwasch
Mirte Verwasch
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl