Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Slaapproblemen en -stoornissen bij jongeren

Signalering, diagnose en behandeling

Woensdag 12 mei 2021

Online | 6 PE-punten

Sprekers

Over mij

Ysbrand van der Werf studeerde Biologie en Psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn promotie in Amsterdam op geheugenstoornissen bij patienten met een herseninfarct vertrok hij naar Canada voor een verblijf van 3 jaar aan het gerenommeerde Montreal Neurological Institute. Terug in Nederland ontwikkelde hij sinds 2003 een onderzoekslijn naar slaap en slaapstoornissen, in relatie tot cognitie en emotie, bij neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Momenteel is Ysbrand werkzaam op het VU medisch centrum in Amsterdam als teamleider van de sectie 'Neuropsychiatrie'. En als Hoogleraar Functionele Neuroanatomie. 

Over mij

Somnoloog en GZ-psycholoog K&J in opleiding tot klinisch neuropsycholoog GGz Eindhoven

Over mij

Kinderarts Sociale Pediatrie en Somnoloog in opleiding.

Werkzaam in Kempenhaeghe Centrum voor Slaapgeneeskunde, onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse en het Màxima Medisch Centrum Veldhoven.

Over mij

Marijke Gordijn studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in de chronobiologie, een vakgebied dat o.a. onderzoek doet naar 24-uurs ritmiek, licht, slaap en welzijn.

Na ruim 25 jaar als wetenschapper te hebben gewerkt, o.a. binnen de Psychiatrie, startte zij in 2012 haar bedrijf Chrono@Work. Chrono@Work is een op wetenschappelijke kennis gedreven adviesbureau, verzorgt workshops en lezingen, en voert onderzoeksprojecten uit. Onderwerpen variëren van het signaleren en behandelen van slaap-waak ritmestoornissen bij psychiatrische patiënten of mensen die werken in ploegendiensten, tot het voorkomen van verstoorde slaap in de maatschappij.

Marijke is daarnaast mede-oprichter van Chronotherapie Netwerk Nederland, en zit in de wetenschapscommissies van de Stichting Licht en Gezondheid en de Nederlandse vereniging voor Slaap-waak onderzoek.

 

Over mij

Narcolepsiepatiënt, bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Narcolepsie, schrijfster blog Liever lui dan moe

Over mij

Kinder- en jeugdpsychiater en somnoloog Dr. Leo Kannerhuis, bestuurslid vereniging Kind en Slaap

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Lisanne Noorlander
Lisanne Noorlander
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl