Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Slaapproblemen en -stoornissen bij jongeren

Signaleren, diagnosticeren en behandelen

Dinsdag 8 oktober 2024

Wegens succes herhaald

Sprekers

Moeder van narcolepsiepatiënt

Karin werkt sinds 2018 als ontwikkelingspsycholoog en somnoloog binnen het Slaap-waakcentrum SEIN. Dit is een derdelijns slaapcentrum waar van jong tot oud mensen met uiteenlopende slaapproblemen behandeld worden. Ze behandelt binnen het slaapcentrum kinderen, pubers en jongvolwassenen, met slapeloosheidsklachten, circadiane ritmiek problemen, nachtmerriestoonissen, parasomnieen of overmatige slaperigheid overdag. Haar promotieonderzoek richtte zich op langdurige pijn en vermoeidheidsklachten bij jongeren Daarnaast is Karin secretaris van de vereniging kind en slaap, een vereniging die zich inzet voor een betere kennisuitwisseling tussen verschillende disciplines bij slaapproblemen bij kinderen.

Karin is GZ-psycholoog en somnoloog. Ze is sinds 2009 werkzaam als behandelaar in de slaapzorg en sinds 2017 werkt zij binnen het Slaap-waakcentrum SEIN. Haar expertise ligt bij het behandelen van circadiane ritme slaap-waakstoornissen (ook bij visuele beperking) en insomnie. Naast behandelaar geeft zij onderwijs op het RINO-Zuid bij de KP opleiding en is werkbegeleider en praktijkopleider voor de GZ-opleiding. Ze is voorzitter van de PR-commissie binnen de Nederlandse Vereniging voor slaap-waak onderzoek (NSWO).

Marijke Gordijn studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in de chronobiologie, een vakgebied dat o.a. onderzoek doet naar 24-uurs ritmiek, licht, slaap en welzijn.

Na ruim 25 jaar als wetenschapper te hebben gewerkt, o.a. binnen de Psychiatrie, startte zij in 2012 haar bedrijf Chrono@Work. Chrono@Work is een op wetenschappelijke kennis gedreven adviesbureau, verzorgt workshops en lezingen, en voert onderzoeksprojecten uit. Onderwerpen variëren van het signaleren en behandelen van slaap-waak ritmestoornissen bij psychiatrische patiënten of mensen die werken in ploegendiensten, tot het voorkomen van verstoorde slaap in de maatschappij.

Marijke is daarnaast mede-oprichter van Chronotherapie Netwerk Nederland, en zit in de wetenschapscommissies van de Stichting Licht en Gezondheid en de Nederlandse vereniging voor Slaap-waak onderzoek.

 

Kinder- en jeugdpsychiater en somnoloog Dr. Leo Kannerhuis, bestuurslid vereniging Kind en Slaap

Kinderarts met als aandachtgebied psychosociale kindergeneeskunde, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ysbrand van der Werf studeerde Biologie en Psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn promotie in Amsterdam op geheugenstoornissen bij patienten met een herseninfarct vertrok hij naar Canada voor een verblijf van 3 jaar aan het gerenommeerde Montreal Neurological Institute. Terug in Nederland ontwikkelde hij sinds 2003 een onderzoekslijn naar slaap en slaapstoornissen, in relatie tot cognitie en emotie, bij neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Momenteel is Ysbrand werkzaam op het VU medisch centrum in Amsterdam als teamleider van de sectie 'Neuropsychiatrie'. En als Hoogleraar Functionele Neuroanatomie. 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl