Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Trauma bij mensen met een verstandelijke beperking

Diagnostiek, behandeling en begeleiding

Donderdag 30 september 2021 (verplaatst van 22 juni)

5 PE-punten

Sprekers

Over mij

Aafke Scharloo is klinisch psycholoog met specialistische expertise in diagnostiek en behandeling na seksueel misbruik, (kinder)-mishandeling en trauma. Ze is zelfstandig gevestigd als onafhankelijk deskundige en werkt door het hele land als het gaat om deze problematiek. Ze volgde hiertoe in Nederland en in het buitenland scholingen waaronder de opleiding tot Forensic Interviewer door The American Professional Society Against Child abuse and neglect (APSAC). Het voeren van gesprekken en het geven van trainingen op dit terrein behoort tot haar expertise. Ook is ze een van de ontwikkelaars van de methodiek Taxatiegesprekken en het Methodisch Kind Interview (MKI). Beide methodieken hebben tot doel vage signalen van seksueel misbruik of mishandeling te verhelderen.

Daarnaast is ze lid van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik en is ze auteur van het boek SOS - snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking.

Over mij

Psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCT en EMDR therapeut.

Over mij

Ilse is orthopedagoog/gedragswetenschapper binnen Ipse de Bruggen waar zij al 18 jaar met plezier werkt met de LVB doepgroep, moeilijk verstaanbaar gedrag en crisis interventies. Tevens is Ilse  schema- en EMDR therapeut.

Over mij

Orthopedagoog, klinisch psycholoog, supervisor VGCT en supervisor Vereniging EMDR Nederland.

Over mij

Simone Ebbers is GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist, Seksuoloog, en EMDR-therapeut (practitioner). Sinds 2013 heeft ze een vrijgevestigde psychologenpraktijk in Zwolle. Ze werkte jarenlang als gedragsdeskundige met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Zij heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en therapie rondom seksueel misbruik en trauma. Ze is geregistreerd als psychotraumatherapeut (NtVP). Simone Ebbers geeft tevens trainingen en workshops over seksualiteit en trauma. Daarnaast wordt zij als consulent door het CCE ingezet bij cliënten met ernstig probleemgedrag. In 2002 schreef zij een boek over seksualiteit en seksueel misbruik voor zorgverlenende beroepen. In 2013 volgde (i.s.m. A. Scharloo en M. Spijker) Methodiek snelle opvang na seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking Bohn Stafleu en van Loghum te Houten. Deze uitgave is in 2016 vertaald in het Engels.

Over mij

GZ-psycholoog en othopedagoog.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
junior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl