Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Trauma bij mensen met een verstandelijke beperking

Diagnostiek, behandeling en begeleiding

Woensdag 29 juni 2022

Ook online!

Sprekers

Aafke Scharloo is klinisch psycholoog met specialistische expertise in diagnostiek en behandeling na seksueel misbruik, (kinder)-mishandeling en trauma. Ze is zelfstandig gevestigd als onafhankelijk deskundige en werkt door het hele land als het gaat om deze problematiek. Ze volgde hiertoe in Nederland en in het buitenland scholingen waaronder de opleiding tot Forensic Interviewer door The American Professional Society Against Child abuse and neglect (APSAC). Het voeren van gesprekken en het geven van trainingen op dit terrein behoort tot haar expertise. Ook is ze een van de ontwikkelaars van de methodiek Taxatiegesprekken en het Methodisch Kind Interview (MKI). Beide methodieken hebben tot doel vage signalen van seksueel misbruik of mishandeling te verhelderen.

Daarnaast is ze lid van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik en is ze auteur van het boek SOS - snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking.

Beppie Jansen werkt inmiddels twee jaar als ervaringsdeskundige bij de LFB in Nijmegen. Ze vindt dit niet alleen heel leuk , maar ook heel belangrijk om te doen en met  haar ervaringen anderen  (o.a. hulpverleners) te kunnen  helpen.

 

Psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCT en EMDR therapeut.

Mirjam Braspenning werkt  bij LFB Goes als ervaringsdeskundige. Zij heeft daar meegedaan aan het project: leren van slachtoffers. Tijdens dit project vertellen mensen met een verstandelijke beperking hun ervaringen, en dan vooral na het seksueel misbruik, en wat de hulpverlening daarin betekend heeft. 
 
 

Simone Ebbers is GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist, Seksuoloog, en EMDR-therapeut (practitioner). Sinds 2013 heeft ze een vrijgevestigde psychologenpraktijk in Zwolle. Ze werkte jarenlang als gedragsdeskundige met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Zij heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en therapie rondom seksueel misbruik en trauma. Ze is geregistreerd als psychotraumatherapeut (NtVP). Simone Ebbers geeft tevens trainingen en workshops over seksualiteit en trauma. Daarnaast wordt zij als consulent door het CCE ingezet bij cliënten met ernstig probleemgedrag. In 2002 schreef zij een boek over seksualiteit en seksueel misbruik voor zorgverlenende beroepen. In 2013 volgde (i.s.m. A. Scharloo en M. Spijker) Methodiek snelle opvang na seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking Bohn Stafleu en van Loghum te Houten. Deze uitgave is in 2016 vertaald in het Engels.

GZ-psycholoog en othopedagoog.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl