Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Een tuchtklacht, en dan?

Do's & don'ts voor zorgverleners

Woensdag 11 december 2024

Sprekers

Oswald Nunes is sinds 1986 advocaat. Vrijwel zijn gehele carrière is hij actief op het terrein van het gezondheidsrecht, met medische aansprakelijkheid als specialisme. Als advocaat loodst hij beroepsbeoefenaars en instellingen in de zorg door tuchtzaken, civiele kwesties en strafzaken.

Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als advocaat is het boek 'Tot persistit!' uitgekomen waarin een selectie van de door hem wekelijks gepubliceerde blogs gebundeld zijn. De blogs bestrijken diverse onderwerpen van het gezondheidsrecht, zoals informatie en toestemming, communicatie en bejegening, keuringen en rapportages, beroepsgeheim, alsook samenwerking en dossiervoering.

Carolien van Weering is partner bij Legaltree Advocaten. Zij is gespecialiseerd in gezondheidsrecht en adviseert en procedeert onder meer op het terrein van:  

  • integriteitsonderzoek    
  • tuchtrecht
  • aansprakelijkheidsrecht
  • samenwerkingsgeschillen 
  • (dis)functioneringsproblematiek
  • privacy, beroepsgeheim en verschoningsrecht

Carolien treedt op voor zorginstellingen, medisch specialisten, MSB’s, huisartsen en overige individuele zorgverleners. Ook staat zij aansprakelijkheidsverzekeraars van zorgverleners bij. Met haar jarenlange ervaring weet Carolien precies wat er speelt in de zorg. Waar nodig werkt zij nauw samen met de collega’s van Legaltree.

Haar nevenfuncties zijn: voorzitter van de Klachtenadviescommissie Raad voor de Kinderbescherming cluster Zuid, lid van de Raad van Toezicht Schooladviesdienst en docent bij Medilex en Nibesvv.
 

Sinds 2015 ben is Liesbeth Kager werkzaam bij Noordwest Ziekenhuis. Liesbeth heeft zich onder andere gespecialiseerd in het verrichten van endoscopische echografie (EUS), waarbij het gaat om van binnen uit, door middel van geluidsgolven, organen als de maag, slokdarm, galwegen en alvleesklier te bekijken. Verder heeft zij veel interesse in de ziekte pancreatitis en is zij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek hieromtrent. Onlangs heeft Liesbeth een overzichtsartikel geschreven over pancreatitis voor een internationaal tijdschrift. 

Simona Tiems is advocaat gezondheidsrecht bij Legaltree.
Haar cliënten zijn zorgaanbieders, ze treed niet op voor patiënten of zorgverzekeraars.

Zorgaanbieders kunnen met alle vragen op gezondheidsrechtelijk gebied bij haar terecht. Zo staat ze individuele zorgaanbieders bij in tuchtzaken, stelt ze samenwerkingsovereenkomsten en adviseert ze haar cliënten over nieuwe wetgeving of plotseling opkomende juridische vragen. Mocht de vraag op een ander rechtsgebied liggen, dan kunnen haar collega’s deze beantwoorden. Legaltree heeft alle specialismen in huis die voor zorgaanbieders relevant zijn.
Daarnaast maakt Simona deel uit van de Raad van Toezicht van ’s Heeren Loo zorggroep en treedt ze regelmatig op als docent gezondheidsrecht.
 
 

Wendy is ruim tien jaar werkzaam als secretaris bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Zwolle. Daarnaast is zij secretaris voor het Veterinair Beroepscollege (tuchtrecht tegen dierenartsen in hoger beroep). Naast het begeleiden van de tuchtprocedure en het leiden van de mondelinge vooronderzoeken in de tuchtrechtprocedure is zij kenniscoördinator bij de tuchtcolleges. Als nevenfunctie neemt zij deel aan diverse bezwaar- en klachtencommissies en is zij gastdocent bij Radboud University. 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Olaf Laurs
Olaf Laurs
DGA
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl