Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Een tuchtklacht, en dan?

Do's & don'ts voor zorgverleners

Donderdag 16 december 2021

Ook online te volgen

Sprekers

Over mij

Daan Roovers is filosoof, trainer en docent. Zij spreekt en schrijft onder meer over politiek, media, gezondheidszorg, onderwijs, morele dilemma’s, klimaat, opvoeding, cognitive biases, feminisme, journalistiek, cultuur, muziek en stedelijke ontwikkeling.

Met artsen en andere zorgprofessionals treedt zij  op in nascholingen om na te denken over ziektes van de 21e eeuw, over morele dilemma’s uit de praktijk en over tuchtrecht.

 

 

Over mij

Henriëtte werkt als secretaris bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Zwolle.

Over mij

Lianne Wijntjens is als universitair docent verbonden aan de Tilburg University. Zij is specialist op het gebied van het verbintenissenrecht en methoden van juridisch onderzoek. In haar onderzoek benadert zij het aansprakelijkheidsrecht en gezondheidsrecht vakgebied overstijgend waarbij zij in het bijzonder kijkt naar sociaalpsychologische inzichten. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in de wijze waarop juridische procedures kunnen bijdragen aan het voorkomen of beperken van conflicten en kostbare juridische procedures.  Tevens geeft zij regelmatig lezingen op het gebied van het verbintenissenrecht en gezondheidsrecht.

In 2020 is Lianne Wijntjens gepromoveerd met haar proefschrift 'Als ik nu sorry zeg beken ik dan schuld? Over het aanbieden van excuses in de civiele procedure en de medische tuchtprocedure'.

Over mij

Oswald Nunes is sinds 1986 advocaat. Vrijwel zijn gehele carrière is hij actief op het terrein van het gezondheidsrecht, met medische aansprakelijkheid als specialisme. Als advocaat loodst hij beroepsbeoefenaars en instellingen in de zorg door tuchtzaken, civiele kwesties en strafzaken.

Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als advocaat is het boek 'Tot persistit!' uitgekomen waarin een selectie van de door hem wekelijks gepubliceerde blogs gebundeld zijn. De blogs bestrijken diverse onderwerpen van het gezondheidsrecht, zoals informatie en toestemming, communicatie en bejegening, keuringen en rapportages, beroepsgeheim, alsook samenwerking en dossiervoering.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
junior congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl