Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Privacy en gegevensuitwisseling in wijkteams

De mogelijkheden en moeilijkheden in de praktijk

Woensdag 19 april 2017

Sprekers

Esther Lam is advocaat bij Suez advocaten en gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht en privacy en gegevensuitwisseling in de hulpverlening. Zij richt zich hierbij op ondersteuning van gemeenten, jeugdhulpaanbieders, gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis. Tevens staat zij jeugdzorgwerkers bij in tuchtzaken, verzorgt zij trainingen, is zij toezichthouder bij Jeugdbescherming west en redactie van het tijdschrift Jeugdrecht in de Praktijk (JIP).

Marjolein Hoff is een gedreven privacyjuriste. Zij heeft haar eigen adviesbureau en adviseert gemeenten en zorgaanbieders over de borging van privacy en bescherming van persoonsgegevens in hun organisatie. Zij heeft jarenlang ervaring als juridisch adviseur, wetgevingsjuriste en advocaat. De laatste jaren met name gericht op de privacy in het sociaal domein.

Zij heeft in maart 2017 voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Privacynormen Sociaal Domein (Wmo 2015 en Jeugdwet) gemaakt, bestemd voor gemeenten en zorgaanbieders, die een handvat geven bij de borging van privacy in de organisatie, rekening houdende met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018. De privacynormen zijn nog niet definitief maar zullen nog worden besproken met gemeenten en zorgaanbieders en verder worden aangepast.

De privacynormen staan soms haaks op wat er bij veel gemeenten en zorgaanbieders op de werkvloer gebeurt. Zij weet gemeenten en zorgaanbieders door haar open, enthousiaste en heldere aanpak te inspireren de nodige veranderingen door te voeren.

Rosalinde visser is als jurist gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Zij is werkzaam als senior stafmedewerker beroepsethiek bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en als docent recht en ethiek bij postmaster opleidingen tot gz-psycholoog, schoolpsycholoog en psycholoog-mediator.

Yvonne Sieverts is trainer Privacy Bewustwording trainingen in het Sociaal Domein voor gemeenten en netwerkpartners en (juridisch) adviseur privacy vraagstukken vanuit de ViSi Groep. Naast trainer/coach en mediator is zij een ervaren gemeentejurist Sociaal Domein. Yvonne heeft in 2015 als projectleider Privacy de Aanmoedigingsprijs van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gewonnen voor beste integrale aanpak van privacy in het Sociale Domein.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Stephanie van Baggem
Stephanie van Baggem
congresmanager
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl